spot_img
17.3 C
Vaslui
30-mai-2023

OMS a identificat 348 de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii şi a favorizat ipoteza unui adenovirus

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat marţi că a identificat 348 de cazuri suspecte de hepatită de origine necunoscută  în 20 de ţări.  Alte 70 de cazuri suspecte, identificate în 13 ţări, aşteaptă să fie confirmate prin teste. OMS favorizează ipoteza unui adenovirus pentru a explica această boală misterioasă care afectează în principal copiii, relatează AFP.

Doar în şase ţări au fost raportate mai mult de cinci cazuri, însă numai Regatul Unit a identificat 160 de pacienţi cu această boală, conform Agerpres.

„Au fost făcute progrese importante în ceea ce priveşte investigaţiile complementare şi perfecţionarea ipotezelor de lucru”, a declarat Philippa Easterbrook, din cadrul Programului mondial al OMS privind hepatita, în cadrul unei conferinţe de presă.

Marea Britanie a coordonat un set de studii care analizează genele copiilor afectaţi, răspunsul lor imunitar, viruşi şi alte studii epidemiologice, a mai spus ea.

Regatul Unit raportase iniţial, pe 5 aprilie, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii zece cazuri de hepatită severă în Scoţia, la copii sub zece ani.

Citeste mai mult: adev.ro/rbptem

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.