OMS nu susține impunerea pașapoartelor de vaccinare: NU se știe dacă vaccinurile previn sau nu transmiterea virusului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu susţine impunerea paşapoartelor de vaccinare pentru intrarea sau ieşirea în anumite țări pentru că nu se ştie exact dacă vaccinările previn sau nu transmiterea virusului, a spus marţi o purtătoare de cuvânt a organizaţiei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu susţine impunerea paşapoartelor de vaccinare pentru intrarea sau ieşirea în anumite țări pentru că nu se ştie exact dacă vaccinările previn sau nu transmiterea virusului, a spus marţi o purtătoare de cuvânt a organizaţiei.

„Noi, în calitate de Organizaţie Mondială a Sănătăţii, afirmăm în acest moment că nu am dori să vedem paşaportul de vaccinare ca o condiţie de intrare sau ieşire deoarece nu suntem siguri în acest stadiu că vaccinul previne transmiterea”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris.

„Există toate celelalte întrebări, pe lângă problema discriminării împotriva persoanelor care nu se pot vaccina dintr-un motiv sau altul”, a mai spus ea în cadrul unei conferinţe de presă.

OMS va evalua situația pentru o posibilă autorizare de urgență a vaccinurilor chinezești împotriva COVID Sinopharm şi Sinovac la sfârşitul lunii aprilie, cu aproximaţie, întrucât are nevoie de informaţii suplimentare, a adăugat oficialul OMS.

Luna trecută, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut țărilor care dispun de provizii în exces de vaccinuri anti-Covid să doneze de urgență 10 milioane de doze către macanismul COVAX, condus de OMS alături de Alianța pentru Vaccinuri. …https://www.romaniatv.net/oms-nu-sustine-impunerea-pasapoartelor-de-vaccinare-nu-se-stie-daca-vaccinurile-previn-sau-nu-transmiterea-virusului_5399693.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ