Omul de afaceri George Copos, trimis din nou în judecată. Procurorii îl acuză că a obţinut eliberarea cu o lucrare ştiinţifică pe care nu a scris-o el

Omul de afaceri George Copos a fost trimis în judecată într-un dosar care vizează infracţiuni de abuz în serviciu, el fiind acuzat că s-a folosit în mod mincinos de faptul că ar fi autorul unei lucrări ştiinţifice pentru a primi reducere cu 30 de zile a pedepsei la care a fost condamnat, inducând astfel în eroare comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Rahova.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunţat, vineri, prin intermediul unui comunicat, că în data de 19 octombrie au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu în participaţie improprie.   „La data de 29.09.2014 inculpatul, fiind în executarea unei pedepse privative de libertate, a prezentat Comisiei de liberare condiţionată constituită la nivelul Penitenciarului Bucureşti – Rahova, în mod mincinos, faptul că el este autorul unei lucrări ştiinţifice. Prin această acţiune inculpatul i-a determinat pe membrii comisiei, funcţionari publici, să-şi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin încălcarea dispoziţiilor prevăzute de legislaţia primară, cu consecinţa considerării ca executate, în mod greşit, a 30 de zile din cuantumul pedepsei” au reţinut procurorii în rechizitoriu, fără a preciza numele inculpatului.    Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Sectorului 5. Procesul a fost înregistrat pe rolul instanţei în 23 octombrie şi până în prezent nu a fost stabilit primul termen.    Fostul patron al echipei Rapid Bucureşti, care a obţinut scurtarea pedepsei şi a fost eliberat mei devreme din detenţie  a fost acuzat de istoricul Cătălin Parfene de plagiat. Parfene a susţinut că lucrarea de dizertaţie se regăseşte în cartea „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, pe care Copos a publicat-o în perioada în care se afla după gratii, susţinând că a scris-o în timpul executării pedepsei şi pe care a folosit-o pentru a fi eliberat înainte de termen.

Citeste mai mult: adev.ro/qjdlwt
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ