spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Omul de casã al primarului Vlasã, condamnat la închisoare

- Advertisement -

Mircea Carp a fost gãsit vinovat de Judecãtoria Vaslui

CONSILIERUL PENAL…Campania ziarului Vremea Nouã, de demascare a ilegalitãtilor Primãriei Pungesti fãcute cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014, a reputat ieri o mare victorie. Judecãtoria Vaslui l-a condamnat la sase luni de închisoare cu suspendare pe consilierul local din comunã, Mircea Carp, dupã ce acesta a încercat sã fenteze legea, râvnind la scaunul de sef al sectiei de votare în Silistea, în ciuda faptului cã legea nu-i permitea acest lucru, el fiind în acelasi timp si membru de partid. În urma deciziei de ieri a Judecãtoriei, cumnatul primarului si finul viceprimarului îsi pierde atât mandatul de consilier local cât si dreptul de a ocupa functii publice pentru o perioadã de trei ani.

În luna mai 2014, consilierul local Mircea Carp a încercat sã ajungã presedintele sectiei de votare din Silistea, la alegerile europarlamentare, cu toate cã legea nu permite membrilor partidelor politice care au candidati la alegeri sã conducã sectii de votare. Pentru a ajunge presedintele sectiei de votare 398 Silistea, Carp a semnat o declaratie de neapartenentã politicã, asta în ciuda faptului cã era consilier local în comuna Pungesti, candidând, în 2012, pe listele USL din partea Partidului National Liberal. În urma articolelor apãrute la momentul respectiv în cotidianul Vremea Nouã, articole în care era semnalatã neregula, Mircea Carp si-a dat demisia din calitatea de presedinte al sectiei de votare, însã acest lucru nu l-a ajutat, deoarece atât IPJ Vaslui, cât si Tribunalul Vaslui s-au sesizat din oficiu. Astfel, pe numele consilierului local s-au deschis douã dosare penale, finalizate în luna iulie a anului trecut, solutia procurorilor fiind de trimitere în judecatã a lui Carp Mircea pentru fals în declaratii, conform articolului 326 din Noul Cod Penal. Procesul consilierului penal a început pe 30 ianuarie 2015, la Judecãtoria Vaslui, fiind verificate competenta si legalitatea sesizãrii instantei, legalitatea administrãrii probelor si efectuarea cercetãrii de cãtre organele de urmãrire penalã. Probele în acest dosar au fost zdrobitoare, astfel cã Mircea Carp si-a recunoscut fapta, iar instanta a avut nevoie doar de o sãptãmânã pentru a da verdictul.

Mircea Carp, condamnat la sase luni de închisoare cu suspendare

Consilierul local Mircea Carp a fost condamnat ieri la sase luni de închisoare cu suspendare, magistratii Judecãtoriei Vaslui gãsindu-l vinovat de fals în declaratii. “În baza art. 396 alin.1.4,10 Cod procedurã penalã raportat la art. 83 Cod penal stabileste pedeapsa de 6(sase) luni închisoare si amânã aplicarea pedepsei.” se aratã în solutia postatã pe site-ul instantei. În urma acestei decizii, omul de casã al lui Mircea Vlasã îsi va pierde mandatul de consilier local, dar si dreptul de a ocupa functii publice pentru o perioadã de trei ani.

Femei de serviciu, mame si sotii de consilieri locali, aruncate de Vlasã în bãtãlia politicã pentru binele partidului

Mircia Vlasã, edilul comunei Pungesti, a avut un plan trãsnit pentru alegerile europarlamentare din 2014. Pentru a fi sigur de câstigarea sufragiilor, acesta a numit în fruntea celor sapte sectii de votare din comunã rude si apropiati, inclusiv o femeie de serviciu. Printre cei cadorisiti de edil cu o astfel de functie s-a numãrat si cumãtrul sãu, Mircea Carp, membru de partid, dar si mai multe mame si sotii de consilieri locali. În urma materialelor apãrute la acea vreme în ziarul nostru, Prefectura Vaslui s-a sesizat, iar consilierul local a fost înlocuit din scaunul de presedinte al sectiei de votare cu casierul Primãriei Pungesti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.