19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

“Omul din bordei” de la Huși, devenit “omul din rulotă”, nu a fost uitat de cei care încă se miră că hușeanul a supraviețuit 13 ierni într-un groapă fără căldură! (FOTO)

AJUTOR… Iarna aceasta este prima din ultimii 13 ani, pe care “omul din bordei”, cum a fost numit hușeanul Mihai Găbară, nu o va mai petrece sub pământ, într-o groapă săpată la doi pași de cimitirul ortodox. Astă-vară, un om milos a dat bani și i-a cumpărat o rulotă second-hand, cu care bărbatul de 51 de ani s-a mutat în curtea unui localnic, de asemenea, mărinimos, din cartierul Broșteni. Marți, de ziua Sfântului Andrei, pe “Găbărel” l-au vizitat doi oameni care s-au gândit ca la ceas de sărbătoare să facă o faptă bună. I-au dus o butelie, dar și alimente. Aceștia au văzut că “Găbărel”, de fapt, vrea să se încălzească la aragaz, nu să facă mâncare, întrucât sistemul de încalzire al rulotei este stricat.

Mihai Găbară a scăpat de groapa în care a trăit vreme de 13 ani, aciuându-se acum în rulota primită în dar și parcată pe proprietatea unui hușean îngăduitor din cartierul Broșteni. Dar se pare că nu a scăpat de gerul în care a trăit atâtea ierni, întrucât acesta a descoperit că rulota cea veche, pe care un om binevoitor i-a cumpărat-o cu 10.000 lei, nu are sistemul de încălzire funcțional. Găbară a cerut la unii și la alții o butelie, iar marți, de ziua Sfântului Andrei, un tânăr din Bunești Averești, Constantin Iftene, împreună cu un amic din Huși, Andrei Brânză, au mers să îi ducă câte ceva lui “Găbărel”. Constantin Iftene i-a dat butelia și a aflat la fața locului că bărbatul nu pentru gătit o vrea, ci pentru a se încălzi la flacăra aragazului. “Eu i-am adus butelia, i-am adus o tigaie, că mi-a spus că nici măcar atât nu are și am crezut că pentru gătit îi trebuie. Dar mi-a spus că el cu aragazul vrea să se încălzească la iarnă. Nu e o soluție bună, știm că e riscant, motiv pentru care am încercat eu să văd dacă pot să pornesc acel sistem de încălzire de la rulotă, dar nu am putut. E stricat. Ne vom gândi la o soluție cumva. Vine iarnă grea și el e vai de capul lui”, a spus Constantin Iftene. Prietenul său, Andrei Brânză, a venit, de asemenea, la Găbară, și i-a adus o sacoșă cu alimente.

Cei care ajută cu adevărat, nu stau să judece!

Cei care îl mai ajută din când în când pe “Găbărel” recunosc faptul că sunt destui care le spun că acesta n-ar merita milostenia nimănui. Binefăcătorii însă văd altfel lucrurile. “Au fost unii care, într-adevăr, mi-au spus că mai bea, mai fumează, dar eu cred că atunci când vrei să ajuți cu adevărat un om amărât, pe care îl vezi că nu e în stare să se ajute singur, mai ales că are și niște probleme medicale, eu cred că trebuie să ajuți, fără să judeci. Pot să spun că acest om ar merita un ajutor de încălzire de la Primărie, nu? O să merg cu el la Primăria Huși, ca să vedem dacă i se cuvine sau dacă primește. Poate dacă își cumpără lemne, s-ar putea încălzi la oameni altfel”, susține Constantin Iftene.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here