spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Omul lui Vlasã de la Pungesti, desi e penal, nu a renuntat la functia de consilier

- Advertisement -

CONDAMNAT Gãsit vinovat si condamnat de Judecãtoria Vaslui la 6 luni de închisoare, consilierul local Mircea Carp nu a renuntat la functie. Chiar dacã legea care reglementeazã statutul alesilor locali nu îi mai permite sã participe la sedintele Consiliului Local Pungesti, Carp sfideazã legile si continuã sã fie prezent în plenul sedintelor, chiar dacã pedeapsa lui este una cu suspendare. Pentru ca situatia sã revinã la normal, prefectul judetului Andrei Puicã a declarat cã, sãptãmâna viitoare, va lua act de ceea ce se întâmplã la Pungesti si îi va cere socotealã primarului Vlasã.

Judecat pentru fals în declaratii, consilierul personal al primarului comunei Pungesti, Mircia Vlasã, a fost condamnat, prin sentinta penalã nr.170/2015, publicatã în sedinta publicã din 06.02.2015. Acesta a fost gãsit vinovat pentru fals în declaratii, a primit 6 luni de închisoare cu amânarea aplicãrii pedepsei si un termen de 2 ani de supraveghere calculat de la data rãmânerii definitive a pedepsei. În afarã de pedeapsã, consilierul Carp are obligatia sã se prezinte la Serviciul de Probatiune Vaslui, la datele fixate de acesta, sã primeascã vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa, sã anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depãseste 5 zile, precum si întoarcerea, sã comunice schimbarea locului de muncã, sã comunice informatii si documente de naturã a permite controlul mijloacelor sale de existentã. Pedeapsa primitã în data de 6 februarie a avut drept de apel 10 zile dar, dupã verificãrile fãcute la Tribunalul Vaslui, nu a fost înregistrat nici un dosar pe numele consilierului Mircea Carp. Ceea ce înseamnã cã aceastã decizie a Judecãtoriei Vaslui a rãmas definitivã si acest lucru are, drept urmare, destrituirea acestuia din functia de consilier. “Legea 393 care reglementeazã statutul alesilor locali spune clar cã nu poate ocupa o functie de consilier dacã a fost condamnat. În lege scrie clar, dacã a fost condamnat, indiferent dacã este vorba de o condamnare cu executare sau nu. În acest caz, consilierii locali ar fi trebuit sã punã pe ordinea de zi a urmãtoarei sedinte de consiliu, înlocuirea acestuia din functie. Dacã nu au fãcut acest lucru înseamnã cã refuzã sã punã în aplicare o decizie a instantei de judecatã. Îl voi chema la mine pe primarul comunei Pungesti, Mircia Vlase si îi voi pune în vedere sã facã acest lucru”, a declarat prefectul judetului Andrei Puicã.

Ce a fãcut consilierul Carp

În luna mai 2014, consilierul local Mircea Carp a încercat sã ajungã presedintele sectiei de votare din Silistea, la alegerile europarlamentare, cu toate cã legea nu permite membrilor partidelor politice care au candidati la alegeri sã conducã sectii de votare. Pentru a ajunge presedintele sectiei de votare 398 Silistea, Carp a semnat o declaratie de neapartenentã politicã, asta în ciuda faptului cã era consilier local în comuna Pungesti, candidând, în 2012, pe listele USL din partea Partidului National Liberal. Ajuns în fata magistratilor, Mircea Carp a recunoscut acuzatiile care i s-au adus si a declarat cã doreste accesarea procedurii simplificate. La audieri, Carp Mircea a declarat cã a completat cererea de înscriere cu persoanele care pot fi desemnate presedinti sau loctiitori ai acestora în birourile electorale ale sectiilor de votare, declarând pe propria rãspundere cã nu face parte din nici un partid politic. Ba mai mult, acesta a povestit magistratilor cã nu a citit declaratia pe care a dat-o. Afirmatiile lui Carp au fost contrazise de secretarul primãriei Pungesti. Acesta a povestit cã, în momentul în care Mircea Carp a venit la sediul primãriei pentru a completa declaratia, i-a atras atentia cã nu poate participa pentru cã este înscris într-un partid politic, dar acesta i-a spus cã acceptã deoarece a discutat cu anumite persoane si i-au spus cã nu este nicio problemã. În urma articolelor apãrute la momentul respectiv în cotidianul Vremea Nouã, articole în care era semnalatã neregula, Mircea Carp si-a dat demisia din calitatea de presedinte al sectiei de votare, însã acest lucru nu l-a ajutat, deoarece atât IPJ Vaslui, cât si Tribunalul Vaslui s-au sesizat din oficiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.