spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

„One day trip at Palas Iaşi”: shopping şi relaxare, într-o atmosferă cosmopolită

- Advertisement -

În vacanță sau doar în week-end, nu-i musai să optăm pentru un city-break în Londra, Paris sau Viena. Mai ales cu situațiile neplăcute din ultima vreme, când turiștii au avut mari surprize la aeroport: curse amânate sau chiar anulate. Dacă vă dori o incursiune mai aproape de casă, o excursie fie și de doar 24  de ore în Iași, la Palas, ar putea să vă facă plăcere cel puțin la fel de mult. Inclusiv din punct de vedere al bugetului.

Cine nu a vizitat până acum ansamblul Palas, dar a călătorit în Occident, ar putea găsi o serie de asemănări. Prin grădina urbană spectaculoasă, marile branduri prezente, multitudinea de restaurante și vecinătatea cu Palatul Culturii, Palas oferă multe atracții care te îmbie să revii de fiecare dată când ai ocazia.

Tinerii, familiile cu copii sau adulții trecuți de vârsta a doua reușesc cu ușurință să-și umple ziua, odată ajunși în locul unde pe vremuri era doar ștrandul municipal și câteva clădiri degradate. Dacă excursia începe în prima parte a zilei, nimic nu poate fi mai relaxant decât să-ți bei cafeaua la terasă, lângă fântâna arteziană, la doi pași de impozantul Palat al Culturii. Numeroasele cafe-baruri cochete au în meniu și micul dejun, așa că partida de shopping poate începe cu dreptul.

La Palas există opțiuni pentru fiecare buzunar, de la magazine locale, până la branduri internaționale. Așa că și cei mai exigenți turiști, obișnuiți cu vitrinele din Milano, găsesc în Iași variante demne de luat în calcul. Iar acum suntem şi în plin sezon de reduceri.

Desigur, plăcuta descindere prin magazine nu se poate termina altfel decât cu o poftă de mâncare de zile mari – ca după o cursă cu obstacole. Așa că nu durează mult până găsim cea mai potrivită locație. Adică cel mai bun meniu. Fie că vorbim despre food court sau despre mâncarea rafinată din restaurentele cu specific mediteranean, asiatic, românesc, internațional, mexican etc. Imposibil să nu nimerim ceva pe gustul nostru.

Cu cei mici putem să ne relaxăm (în timp ce-i privim în acțiune) la carusel, la trambulinele din parc ori pe gazonul impecabil al grădinii Palas. Jucându-se cu mingea, mâncând o înghețată italiană, gonind pe trotinetă sau alergând pur și simplu după baloane de săpun. Cu puțin noroc, e foarte posibil să nimerim în toiul unui foarte apreciat festival de muzică, de modă, de gastronomie ori în toiul unei expoziții de mașini de epocă saude animale preistorice. Ori, de ce nu, în plin târg de carte.

Amfiteatrul Palas, amplasat în aer liber, ar putea fi locul ideal de vizionare a unui spectacol: o piesă de teatru, un show de stand-up comedy sau un concert.

Ziua perfectă de relaxare se poate termina cu o cină la unul dintre restaurantele care organizează în weekend-uri şi mini-recitaluri de muzică live. Și o vizită la clubul de noapte Fratelli ar fi o bună variantă de luat în calcul.

Toate acestea fac ca, an de an, ansamblul Palas să se afle în topul recomandărilor de pe Tripadvisor. Turiștii se simt excelent și vor să revină cu prima ocazie, mai ales că au la dispoziție şi un hotel cu servicii pe măsura celor mai exigente așteptări.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

    • depinde de cultura ta….si ce mod de entertainment….ai tu in doleantele tale…dar cu siguranta ai ce vedea …..inafara de palace……doar daca vrei sa cauti pe net…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.