spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
04-dec.-2023

OPEN CAMP 2022: Maia Morgenstern vine la Vaslui, în cadrul Serilor Filmului Românesc

- Advertisement -

PROGRAM… Caravana Serile Filmului Românesc (SFR) va ajunge și anul acesta la Vaslui, în cadrul Festivalului Open Camp. Va fi o ediție specială, dedicată marii actrițe Maia Margenstern, cunoscută în toată lumea după filmul “Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson. Aceasta va veni la Vaslui și va deschide Serile Filmului Românesc pe 26 iulie, când în Teatrul de Vară va rula “Balanța”, primul film românesc restaurat în format digital 4K. Maia Morgenstern va sta de vorbă cu vasluienii atât înainte, cât și după proiecție, va răspunde la întrebări și va povesti întâmplări din culise. Întâlnirea va continua a doua zi, pe 27 iulie, ora 14:00, la Casa de Cultură “Constantin Tănase”, unde va avea loc spectacolul său autobiografic “One woman show…”, o reprezentație extraordinară despre cele mai importante momente din cariera sa. Seara, la 21:30, în Teatrul de Vară va rula al doilea film – „Metronom”, iar pe 28 iulie, de la aceeași oră, pelicula “Copacul Dorințelor”, o readaptare după “Amintiri din Copilărie”. Alături de cele trei seri de film, programul Festivalului Open Camp de anul acesta mai cuprinde un show grandios de video mapare pe clădirea Prefecturii și a Consiliului Județean, un concert în Parcul Copou, un proiect graffiti, concerte în Poligonul de tir de la Paiu, precum și serie de activități sportive și distractive ce vor fi anunțate în perioada următoare.

Spiritul Open Camp se va resimți, anul acesta, în tot orașul pentru că organizatorii au pregătit un program amplu și variat. Seria evenimentelor va începe pe 23 iulie, în Parcul Copou, acolo unde va avea loc un concert menit să-i introducă mai devreme pe vasluieni în atmosfera de festival. Trupa SKA-NK îi va ajuta să redescopere parcul și să danseze în picioarele goale prin iarbă. Primăria municipiului Vaslui sprijină desfășurarea festivalului, „Open Camp în tot orașul 2022” fiind unul dintre cele două proiecte aprobate pentru finanțare nerambursabilă a activităților non-profit de interes general 2022, domeniul „Cultură”. „Reprezentanții primăriei au fost receptivi, ne-au transmis că ne vor sprijini în desfășurarea activităților pregătite, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure”, au declarat organizatorii festivalului.

Serile Filmului Românesc la Open Camp Vaslui

Caravana Serile Filmului Românesc îi așteaptă și la această ediție de festival pe cinefilii adevărați, în perioada 26-28 iulie. Intrarea va fi gratuită, iar primul film care va rula în Teatrul de Vară este “Balanța”. “Alegerea nu este întâmplătoare, pentru că va fi o proiecție aniversară: s-au împlinit 30 de ani de la lansarea filmului și vom marca acest moment în prezența marii actrițe Maia Morgenstern. Va fi pentru prima dată când se va întâlni cu publicul vasluian, și nu doar în seara zilei de 26 iulie, la Teatrul de Vară, ci și a doua zi, pe 27 iulie, la Casa de Cultură “Constantin Tănase”, unde își va prezenta spectacolul autobiografic – “One woman show…”. Va discuta despre cărțile ei, va citi, va cânta și va interacționa cu publicul. Seara, tot pe 27 iulie, în Teatrul de Vară va rula filmul “Metronom”, o peliculă premiată la Cannes pentru cea mai bună regie, iar pe 28 iulie va avea loc proiecția filmului “Copacul Dorințelor”, un film cu mesaj puternic, ce poate fi văzut împreună cu toată familia. Vom avea și în aceste două seri invitați de onoare pe care îi vom anunța după ce ne vor confirma sută la sută prezența la festival”, au declarat organizatorii Open Camp.

Andrei Cozlac, proaspăt premiat la Gala Uniter, a pregătit un spectacol extraordinar de lumini

Pe 28 iulie, în centrul Vasluiului, va avea loc un show grandios de video mapare: un artist renumit a lucrat un spectacol extraordinar de lumini ce va fi proiectat la ora 23:00 pe clădirea Prefecturii și a Consiliului Județean. Este vorba despre Andrei Cozlac, un artist video care a semnat numeroase producții teatrale cu un video-mapping inedit și care s-a remarcat drept unul dintre pilonii acestei tehnici în teatrul românesc. Anul acesta a fost premiat în cadrul Galei Uniter pentru video design-ul spectacolului „Plugarul și Moartea” de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași. Spectacolul de lumini pregătit de acesta pentru Festivalul Open Camp va fi unul dintre cele mai mari proiecte de videomapare din Moldova și va da startul distracției din Poligon.

Video maparea de anul trecut, pe clădirea Muzeului Județean Vaslui
Video maparea de anul trecut, pe clădirea Muzeului Județean Vaslui
Video maparea de anul trecut, pe clădirea Muzeului Județean Vaslui

Organizatorii mai pregătesc un proiect menit să dea culoare orașului și să îl readucă la viață, mai exact un proiect de graffiti. “Zilele acestea încercăm să identificăm o clădire importantă și vizibilă pe care să o transformăm într-o operă de artă. Cu siguranță zona va deveni un punct de atracție”, au transmis organizatorii Open Camp. Pe 29 iulie va începe distracția în Poligon: vor fi trei zile (29-31 iulie) de reconectare cu natura, muzica live și libertate. Byron, Macanache și Om la lună sunt doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scena din Poligonul de tir de la Paiu. Nu vor lipsi însă nici trupele rock, una dintre ele fiind Masterpiece, prima trupă tribut Metallica din România. Pe lângă concerte, vasluienii vor avea la dispoziție atât zona de bar și zona de restaurante, cât și zona de joacă pentru copii. “Vom continua proiectul cu trenulețe de agrement pentru copii și adulți, dar și alte activități sportive și distractive pe care le vom anunța în perioada următoare”, au mai transmis organizatorii Open Camp. Biletele pentru cele trei nopți de concerte în Poligon au fost puse în vânzare, pot fi achiziționate de la cafeneaua Hiccup, dar și online, pe platforma www.ambilet.ro.

Afișul celor trei seri de concert în Poligonul de tir de la Paiu
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.