Open Camp, printre putinele evenimente care vor avea loc vara aceasta

VESTI BUNE… Cel mai asteptat eveniment din Vaslui va avea loc în perioada 7-9 august. Este vorba, desigur, de Festivalul Open Camp, care ajunge anul acesta la cea de-a 11-a editie. Organizatorii au anuntat cã evenimentul se va desfãsura în aceeasi locatie – Poligonul din Paiu si va cuprinde o serie de proiecte ce vor reanima orasul. De asemenea, acestia i-au îndemnat pe vasluieni sã respecte în continuare mãsurile de prevenire împotriva infectãrii cu virusul COVID-19.

Nu se stie momentan ce artisti vor urca pe scena din Pãdurea Paiu, însã organizatorii au declarat cã vor publica programul în luna iulie, când vor fi puse în vânzare si biletele. “Dupã o primã jumãtate de an cu întâmplãri nu tocmai fericite, credem cã putem sã vã dãm si o veste bunã. Open Camp Vaslui se va desfãsura si în 2020. Va fi cea de-a unsprezecea editie, sau editia 1.1, în care vom da semnalul revitalizãrii în comunitatea din care facem parte. Si vara aceasta, pe lângã cele trei seri de concerte din poligon, o sã derulãm mai multe proiecte super interesante. Înainte de toate, vã rugãm sã respectati zilnic mãsurile sanitare recomandate de specialisti pentru a ne putea întâlni în numãr cât mai mare, în conditii cât mai relaxate”, au transmis organizatorii Festivalului Open Camp.

Open Camp sustine editia specialã a Festivalului Outernational

De asemenea, acestia au mai transmis cã s-au alãturat unei initiative inedite si vor sprijini anul acesta festivalul Outernational Virtual. Este vorba despre un eveniment care propune o evadare virtualã din mediul urban, pentru o experientã multiculturalã în mijlocul naturii, într-un spatiu rural autentic, natural. Festivalul va avea loc între 25 si 26 iulie si va fi transmis live, pe paginile de Facebook – The Attic si Outernational Days. Programul va include concerte live, filme de scurt metraj, panel-uri de discutii si conferinte/lectures. Totodatã, festivalul va promova o campania de strângere de fonduri “Scoala la tarã”, derulatã în parteneriat cu Fundatia World Vision si Open Camp. Din banii strânsi, vor fi achizitionate tablete cu internet pentru copiii din zona ruralã din judetul Vaslui. “Campania “Scoala la tarã” deschide o discutie mai largã despre scoala la tarã si învãtãmântul în spatiul rural si în zonele defavorizate. Scopul campaniei este de a aduna fonduri pentru achizitia de tablete cu internet pentru copiii din zona ruralã din judetul Vaslui, copii ce provin din familii cu grad ridicat de vulnerabilitate. Campania ridicã nivelul de constientizare asupra problemelor sociale actuale cu care se confruntã comunitãtile din spatiul rural din judetul Vaslui, unul din judetele cu cea mai mare ratã de somaj din România, precum si cu una din cele mai mari rate de abandon scolar, dupã efectuarea clasei primare de învãtãmânt”, au transmis organizatorii Festivalului Outernational Virtual.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ