spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
03-dec.-2023

Operațiuni disperate de salvare a celor dispăruți după prăbușirea ghețarului în Himalaya. Un cadavru a fost găsit la 110 km distanță

- Advertisement -

O amplă operațiune de foraj a început joi în nordul Indiei, într-o încercare disperată de salvare a unui grup de 30 de oameni rămași blocați într-un tunel după prăbușirea ghețarului din Himalaya. În urma tragediei, 32 de oameni au murit, iar  170 sunt daţi dispăruţi, informează AFP.

În valea montană din statul Uttarakhand, în Tapovan, echipele de salvatori lucrează zi şi noapte pentru curăţa zona de tonele de roci, noroi şi zăpadă care au blocat intrarea în tunelul unei centrale hidroelectrice, distrusă de viitură.

În tunel, pe măsură ce speranţa găsirii unor supravieţuitori devine tot mai mică, operaţiunile progresează lent din cauza diametrului redus al căii de acces şi a cantităţii mari de deşeuri care îngreunează eforturile salvatorilor.

„Tunelurile comunică dincolo de punctul în care s-au acumulat deşeuri şi noroi. Sperăm că muncitorii blocaţi se află în tunelul adiacent, unde putem să ajungem”, a declarat Vivek Pandy, un membru al echipelor de salvare, pentru cotidianul Times of India, scrie Agerpres.

Părinţii şi rudele muncitorilor blocaţi, copleşiţi de angoasă şi de durere, încep să îşi piardă răbdarea şi speranţa. Unii dintre ei au criticat dur autorităţile locale, miercuri.

„Toată această operaţiune de salvare este o glumă”, a spus Sanjay Pant, originar din Uttar Pradesh, statul învecinat, al cărui frate în vârstă de 24 de ani, Abhishek, se află cel mai probabil în tunel.

„Folosesc doar un buldozer!”, a exclamat Sanjay Pant, plângându-se de lentoarea operaţiunilor de salvare şi de mijloacele utilizate. „Nu suntem în secolul al XVIII-lea (…), unde este tehnologia noastră, unde sunt utilajele noastre?”, a adăugat el.

Un cadavru a fost descoperit la o distanţă de 110 kilometri

Cadavrul lui Manoj Chaudhary, un poliţist de 42 de ani, a fost găsit la o distanţă de 110 kilometri în proximitatea unui spaţiu de incinerare situat pe malul râului, lângă satul strămoşilor lui. Fostul poliţist a fost incinerat cu onoruri de stat.

„Este vorba despre exact acelaşi ghat în care toţi strămoşii noştri au fost incineraţi”, a declarat fratele mai mare al poliţistului decedat, Anil Chaudhary. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/operatiuni-disperate-de-salvare-a-celor-disparuti-dupa-prabusirea-ghetarului-in-himalaya-un-cadavru-a-fost-gasit-la-110-km-distanta-1449996

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.