23.6 C
Vaslui
02-iul.-2022

Opinia senatorului Silistru: deputatii si senatorii chiar muncesc!

NEMULTUMIRE SENATORIALÃ…Senatorul PSD de Vaslui Doina Silistru constestã ultimul studiu fãcut de Institutul de Politici Publice (IPP) Bucuresti, din care reiese cã parlamentarii, în general, si senatorii, în special, lipsesc de la lucrãrile celor douã camere. IPP a luat în consideratie la întocmirea studiului numãrul voturilor electronice finale exercitate de fiecare deputat si senator în parte, în cadrul sesiunii parlamentare sepetmebrie – decembrie 2009, din care reiese cã niciunul dintre alesii din judetul Vaslui nu a înregistrat numãrul maxim de voturi.

Munca unui parla-mentar nu se vede doar în contabilizarea votului final, considerã senatorul vasluian. Nemultumirea Doinei Silistru cauzatã de analiza IPP provine din faptul cã, desi a participat la toate lucrãrile Senatului cu o singurã exceptie, voturile electronice numãrate de IPP aratã cã a votat de 152 de ori din totalul maxim înregistrat la Senat, de 212, dându-se astfel impresia cã a tras chiulul! De altfel, Doina Silistru poate fi consideratã ca fiind cel mai constiinticios vasluian, dacã ne raportãm strict la numãrul de voturi electro-nice din studiul IPP, care o plaseazã pe locul VII dintre senatorii din tarã în ceea ce priveste numãrul de voturi exprimate! Deputatul PD-L Dan Marian are cele mai putine voturi electronice exprimate, respectiv 64 de voturi, din totalul de 168 înregistrat la Camera Deputatilor, senatorul PD-L Vasile Pintilie figureazã cu 63 de voturi din totalul de 212, iar deputatul PSD Victor Cristea a înregistrat 94 de voturi electronice. Totusi, numãrul prea mic de voturi exercitate în comparatie cu cel maxim, poate sã sustinã ideea cã respectivii parlamentari, printre aletele, au mai si chiulit putin, având alte îndeletniciri legate de filiala partidului din teritoriu, de exemplu, dupã cum a recunoscut deputatul PD-L Dan Marian. Acesta a declarat cã ultima sesiune parlamentarã a fost o perioadã extrem de agitatã pe fondul campaniei electorale si a trebuit sã fie mai aproape de vasluieni, dar asta nu înseamnã cã a lipsit atât de mult dupã cum aratã numãrul voturilor electronice! “De multe ori nu am votat fiindcã nu am fost de acord cu unele chestiuni, si, mai mult, la Camera Deputatilor, desi s-a introdus sistemul de vot pe baza caretelei electronice, foarte multi deputati voteazã încã prin ridicarea mâinii. La fel am fãcut si eu”, a declarat Dan Marian.

“Nu am lipsit decât o singurã datã”

“Eu, de exemplu, desi nu obisnuiesc sã absentez, de multe ori, în timpul votului final, fiind si secretarul Senatului, aveam obligatia sã mã ocup de anumite documente si trebuia sã ies din salã. Asta înseamnã cã am chiulit, fiindcã votul meu electronic nu a fost înregistrat? De asemenea, au fost unele cazuri când chiar nu am vrut sã votez! Trebuie sã mentionez cã, atât în Camera Deputatilor, cât si în Senat, cei mai multi dintre parlamentari sunt foarte constiinciosi munca pe care o fac nu este atât de simplã. În sesiunea parlamentarã septembrie-decembrie 2009, cele douã camere au înregistrat un numãr mare de propuneri legislative, ceea ce demonstreazã cã acolo nu se stã degeaba. Astfel, camerele au avut nu mai putin de 256 de propuneri legislative, iar Senatul a adoptat în acea perioadã 202 proiecte de lege si propuneri legislative”, a declarat doina Silistru, adãugând cã a lipsit o singurã datã de la lucrãrile Senatului, si atunci, motivat, fiindcã a fost trimisã în misiune de serviciu la Atena, la o conferintã pe tema securitãtii energetice si de mediu.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here