6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

Opt copii nu mai merg la scoala groazei, din cauza femeii de serviciu

- Advertisement -

„PERSEVERENTÔ… Pãrintii care au copiii la scoala primarã din Rîscani, comuna Dãnesti, au decis sã îi transfere pe cei mici la scoala din Rebricea, dupã ce au fost înstiintati cã femeia de serviciu, Doinita Iov, cea care a amenintat elevii cu moartea, sustin ei, rãmâne pe pozitii. Pânã vor reusi transferul, 8 din cei 10 elevi nu se vor mai prezenta la cursuri, ne-au spus pãrintii. Acestia au sperat, pânã în ultima clipã, cã femeia despre care au declarat cã furã lemne si are un comportament neadecvat, va fi concediatã sau mutatã disciplinar.

„A venit doamna inspector si ne-a spus cã se va rezolva problema, cã va fi trimisã la altã scoalã, sã avem putinã rãbdare si sã lãsãm copiii sã meargã la ore. Noi i-am trimis la scoalã pentru cã doamna inspector ne-a promis cã pânã miercuri, se va gãsi o solutie, dar miercuri, când copiii s-au prezentat dimineatã la scoalã, au fost întâmpinati tot de Doinita Iov. De teamã au început sã plângã si au venit singuri înapoi acasã. Noi am decis sã îi tinem câteva zile acasã si sã facem cerere de transfer la alte scoli. Cred cã îi vom duce la Rebricea. A venit domnul primar si ne-a spus cã asta este situatie, dacã ne convine bine, dacã nu, sã îi transferãm”, ne-au declarat pãrintii. Pentru a fi mutati, cererile de transfer trebuie aprobate de Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, în cadrul sedintei lunare, iar dacã membrii consiliului cosiderã cã argumentele pãrintilor nu sunt convingãtoare, nu este exclus ca acestea sã fie respinse. Dincolo de faptul cã transferurile în mijlocul anului scolar se aprobã foarte rar, situatia este deosebitã la Rîscani, unde învatã doar 10 copii, iar pe opt dintre ei pãrintii vor sã îi ducã la Rebricea. Rãmâne de vãzut cum se va rezolva în final aceastã situatie.

Cum a pornit conflictul

La începutul sãptãmânii trecute, pãrintii ai cãror copii învatã la Scoala primarã din Rîscani, comuna Dãnesti, au sesizat cotidianul Vremea Nouã cu privire la comportamentul femeii de serviciu, Iov Doinita. Oamenii au declarat cã aceasta vine bãutã la scoalã, le vorbeste urât copiilor, pe care i-a amenintat cã îi va omorî, otrãvindu-i. Acestia au depus mai multe plângeri, la nivelul scolii, la Inspectoratul Scolar, dar si la politie, acuzând-o pe Iov Doinita cã furã lemne si îi amenintã cu moartea pe elevi. De cealaltã parte, femeia nu recunoaste nimic, spune cã toate acuzatiile sunt inventii, iar la baza reclamatiilor ar sta, de fapt, niste conflicte mai vechi între familia Luchian din sat (cea care îi aduce acuzatii) si niste rude de-ale ei, fiind vorba despre o rãzbunare. În realitatea, scandalul dintre familia Luchian si neamurile femeii de serviciu este vechi de ani de zile, iar acestia se ceartã si se amenintã de la toate nimicurile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.