Ora Pământului 2021, online!

PANDEMIA ȘI ASTRONOMIA… Anul acesta, în contextul situației actuale din lume, și din țara noastră, nu se mai poate organiza o activitate publică în stradă, după cum ne-a obișnuit muzeul bârlădean, din 2013 încoace. Având în vedere menirea instituției, acest eveniment va fi marcat fără prezența publicului. ”Sâmbătă 27 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30, se va opri iluminatul public în zona centrală a orașului, iar de la Observatorul Astronomic se vor transmite imagini live pe Facebook, atât prin intermediul camerei AllSky, cât și cu ajutorul telescopului principal”, informează Ciprian Vîndevară, șeful secției Astronomie a Muzeului din Bârlad.

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, prin Serviciul de Astronomie, s-a alăturat din anul 2013, evenimentului global „Ora Pământului”, marcând acest moment prin observații astronomice în stradă și activități menite să atragă atenția opiniei publice referitor la schimbările climatice, și impactul negativ al activităților umane asupra mediului înconjurător. În toți acești ani, Primăria Municipiul Bârlad a susținut intenția instituției muzeale și a marcat evenimentul prin oprirea timp de o oră a iluminatului stradal.

“Anul acesta, în contextul situației actuale din lume, și din țara noastră, nu mai putem organiza o activitate publică în stradă! Având în vedere menirea instituției noastre, o să marcăm acest eveniment fără prezența publicului. Sâmbătă 27 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30, se va opri iluminatul public în zona centrală a orașului, iar de la Observatorul Astronomic se vor transmite imagini live pe Facebook, atât prin intermediul camerei AllSky, cât și cu ajutorul telescopului principal. De asemenea se va organiza și o lecție de muzeu online, pe platforma Google Meet, unde membrii Astroclubului „Perseus” vor susține diverse prezentări pe teme astronomice. Transmisiile live se vor putea urmări pe pagina oficială de Facebook: Planetariul și Observatorului Astronomic din carul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad. www.facebook.com/astrobarlad“, a precizat șef Serviciu Astronomie, Dumitru Ciprian Vîntdevară.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ