spot_img
15.9 C
Vaslui
30-mai-2023

Ora Pământului la Bârlad, la inițiativa Observatorului Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan”

spot_imgspot_img
- Advertisement -

O ORĂ FĂRĂ LUMINĂ… Ora Pământului, (Earth Hour) are loc sâmbătă pe 25 martie 2023, în intervalul orar 20:30 – 21:30, când va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-și arată angajamentul față de Planetă.

Earth Hour a început în 2007, când peste 2,2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney – Australia au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 8.000 de orașe din mai mult de 195 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu. Ora Pământului se sărbătorește în România din anul 2009, iar din 2013 și orașul Bârlad se alătură acestei manifestări, prin inițiativa echipei de la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan”.

«Cu prilejul evenimentului global „Ora Pământului” instituția noastră va organiza observații astronomice în stradă. Primăria Municipiului Bârlad ne va susține în această activitate, și va solicita oprirea iluminatului public în data de 25 martie a.c., intervalul orar 20:30 – 21:30. Activitatea se va desfășura în colaborare cu Colegiul Național „Gh. Roșca Codreanu” Bârlad. În cazul în care condițiile meteo nu vor fi favorabile, o să desfășurăm activitatea la sediul Observatorului Astronomic (str. Republicii nr. 235), cu o prezentare despre impactul activităților umane asupra mediului înconjurător», a precizat coordonatorul activității Dumitru Ciprian Vîntdevară, muzeograf/șef Serviciu Astronomie al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.