Oraş scufundat, descoperit pe fundul mării. VIDEO şi GALERIE FOTO

Experții de la Institutul European de Arheologie Subacvatică au făcut o descoperire impresionantă pe fundul Mării Mediterane. Aceştia au găsit vechiul oraș scufundat denumit Thonis-Heraklion.

Scafandrii au descoperit în adâncurile mării rămășițele unui vas militar, care s-a scufundat atunci când templul zeului Amon, zeul Soarelui în Egipt, s-a prăbușit, în secolul al II-lea î.Hr.

Orașul Thonis-Heraklion a fost cel mai mare port din Egipt de la Marea Mediterană. Oraşul controla intrarea în Egipt pe un braț al Nilului, dominând regiunea timp de secole, înainte de întemeierea Alexandriei de către Alexandru cel Mare, în anul 331 î.Hr., potrivit CNN.

Acesta a fost distrus și scufundat împreună cu o zonă extinsă a Deltei Nilului ca urmare a mai multor cutremure și a formării unor valuri uriaşe.

Aşezarea a fost redescoperită în 2001 în golful Abu Qir de lângă Alexandria, acum al doilea oraș ca mărime al Egiptului.

Nava militară descoperită recent de arheologi era o navă cu vâsle și o pânză mare, fiind construită în tradiția vremii, caracteristici ale egiptenilor antici. În altă zonă a orașului scufundat, specialiştii au descoperit rămășițele unei zone funerare grecești, care datează din primii ani ai secolului al IV-lea î.Hr….https://www.romaniatv.net/oras-scufundat-descoperit-pe-fundul-marii-video-si-galerie-foto_5662723.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ