23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

Orașul fantomă de 100 de miliarde de dolari din Malaezia. De ce a fost abandonat paradisul de lux plin de zgârie-nori

Forest City, un cartier de lux din sudul Malaeziei, este una dintre cele mai controversate investiții din istoria țării. La șase ani după ce a fost ridicat, cartierul de 100 de miliarde de dolari este un oraș fantomă.

Cartierul este în Johor Bahru, Malaezia, la nord de Singapore. A fost construit de Country Garden, cel mai mare dezvoltator imobiliar din China.

Forest City este uriaș: se întinde pe 1.740 de hectare, fiind de patru ori mai mare decât orașul-stat Monaco. Se estima că aproximativ 700.000 de oameni vor locui aici doar într-o primă etapă.

Dar în 2019 doar aproximativ 500 de persoane locuiau în cartier, potrivit unui raport oficial. Un expert care a dorit să-și păstreze anonimatul a declarat pentru Insider că, între timp, populația a crescut de atunci la câteva mii, dar tot este sub 5% din numărul așteptat de rezidenți.

Country Garden a refuzat să comenteze această informație.

Forest City este compus din zeci de blocuri de apartamente de lux, o galerie pentru expoziții, un mall, o școală internațională și două zone de agrement.

Însă nu există niciun semn de viață…https://www.digi24.ro/stiri/externe/orasul-fantoma-de-100-de-miliarde-de-dolari-din-malaezia-de-ce-a-fost-abandonat-paradisul-de-lux-plin-de-zgarie-nori-1971003

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here