24 C
Vaslui
03-iul.-2022

Orașul Negrești, pași esențiali spre modernizare: registratură electronică, internet gratuit și străzi reabilitate

ORAȘ DIGITAL… Unul dintre proiectele implementate anul acesta de Primăria Negrești constă în digitalizarea serviciilor publice. Accesând portalul negresti.regista.ro, cetățenii pot depune oricând diferite cereri online, pot face programări, pot face sesizări sau pot verifica stadiul documentelor.

INVESTIȚII… Orașul Negrești face pași importanți spre modernizare. Administrația locală a implementat, anul acesta, o serie de proiecte esențiale pentru comunitate. Au fost extinse conductele de distribuire a gazului metan pe străzile M. Kogălniceanu, D. Cantemir, Dacia, G. Enescu, Al. I. Cuza, D. Cantemir și I. L. Caragiale, a fost reparat Parcul din Centrul Civic, au fost montate camere video în oraș, iar problema câinilor fără stăpân a fost rezolvată prin delegarea serviciului către o firmă specializată. Internetul este gratuit în 12 puncte din oraș, printre care și stația de autobuz din dreptul blocului ANL B5 și Parcul din fața Casei Orășenești “Neculai Cioată”. De asemenea, un pas important îl reprezintă digitalizarea serviciilor publice. Primăria Negrești a trecut la registratura electronică, astfel că, accesând portalul negresti.regista.ro cetățenii pot depune oricând diferite cereri online, pot face programări, pot face sesizări, pot verifica stadiul documentelor, astfel spus, pot comunica cu primăria de oriunde, chiar și de pe telefonul mobil. “Sunt și alte investiții în curs de execuție sau de implementare la care lucrăm, inclusiv reabilitarea străzilor afectate de lucrările de apă și canalizare. De asemenea, în perioada următoare ne vom concentra și pe montarea iluminatului festiv de sărbători”, a transmis primarul orașului Negrești, Cristi Rusu. 

Orașul Negrești este așezat strategic, aproape de Vaslui, Roman și Iași, practic la distanțe aproape egale. Are o suprafață de 6.110 ha și grupează în jurul său șase sate aparținătoare: Parpanița, Căzănești, Cioatele, Valea Mare, Poiana și Glodeni. De circa un an de zile, are un primar nou, Cristi Rusu, inginer de profesie, care și-a asumat un obiectiv important: schimbarea “la față” a orașului.  ”Am preluat această funcție în data de 21 octombrie 2020, în baza unui program electoral prezentat cetățenilor în campania electorală, cu dorința și determinarea de a realiza proiectele promise”, a mărturisit edilul. Principalele capitole prezentate cetățenilor în broșura electorală au fost: Drumuri bune, Apă și canalizare, Piață de alimente, Gaze și electricitate, Transparentizarea actului administrativ, Locuri de muncă, Educație, Sănătate, Religie, Sport. “Toate aceste planuri asumate au fost abordate în primul an de mandat, multe proiecte au fost demarate și se află în diferite stadii de implementare, altele se află în lista sinteză de proiecte pentru care căutăm permanent surse de finanțare”, a explicat Cristi Rusu. Printre proiectele aflate în derulare, se numără: „Piața agroalimentară, oraș Negrești, județul Vaslui” (realizată în procent de 50%); Lucrări de regularizare pe Râul Bârlad (procent de realizare de peste 90%), Servicii de cadastrare și intabulare a domeniului public și privat (în derulare); „Reabilitare și modernizare drumuri în Negrești Sat și satele componente: Poiana, Valea Mare, Parpanița și Căzănești”, județul Vaslui (Contractul de finanțare a fost semnat, urmează să se desemneze câștigătorul de execuție); „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, PÂ3E, ETAPA I-32 u.l., strada Casa Apelor, nr. 1A, oraș Negrești, județul Vaslui” (lucrările au început pe 18 octombrie 2021).

“Orașul Negrești are în prezent o situație socială și economică stabilă”

În decursul anului, autoritățile locale au reușit să deblocheze și să găsească finanțare pentru proiecte mai vechi și mai noi în valoare totală de aproximativ 40 milioane de lei. “Evoluția politică din ultimul an nu a asigurat un climat predictibil pentru administrație, iar evoluția pandemiei de COVID-19 a adus permanent provocări noi. Alături de Consiliul Local Negrești, cu care am o colaborare strânsă și corectă, bazată pe încredere reciprocă, am căutat permanent cele mai bune soluții la problemele cu care ne-am confruntat. Orașul Negrești are în prezent o situație socială și economică stabilă, cu posibilități de dezvoltare pe termen mediu și lung. Nu se poate realiza nimic spectaculos „peste noapte”, dar cu o abordare constructivă și cu decizii înțelepte putem pune bazele unei dezvoltări durabile”, a mai explicat primarul orașului Negrești.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here