1.9 C
Vaslui
29-mart.-2023

Orasul Negresti, pe podiumul Olimpiadei Nationale de Limbi Clasice

- Advertisement -

REZULTATE… O elevã a Scolii Gimnaziale „Mihai David” Negresti a reusit urce pe podiumul Olimpiadei Nationale de Limbi Clasice: Limba Latinã si Limba Greacã veche. Se numeste Ilinca Ghervan, este elevã în clasa a VII-a, iar lucrarea ei la limba latinã a fost rãsplãtitã cu Mentiune si medalie de argint. Lotul vasluian a fost reprezentat de cinci eleve pasionate de aceastã disciplinã.”Pentru noi, participarea la olimpiada de limba latinã nu a reprezentat doar posibilitatea de a ne verifica cunostintele studiate, ci si începutul drumului pe care dorim sã îl urmãm, pasul spre îndeplinirea visului. Am dorit sã deslusim tainele limbii latine, fiind atrase de universul mitologiei greco-romane si de specificul notiunilor de limbã si literaturã latinã. Felicitãm pe toate concurentele care au participat la aceastã etapã, urându-le mult succes la editiile viitoare”, au declarat elevele latiniste.

Faza nationalã a Olimpiadei Nationale de Limbi Clasice: Limba Latinã si Limba Greacã veche s-a desfãsurat la Târgu Jiu. Cele cinci eleve pasionate de limba latinã, care au reprezentat judetul Vaslui la aceastã etapã, sunt Ghervan Cristina – Ilinca – clasa a VII-a de la Scoala Gimnazialã „Mihai David” Negresti, Achiricioaei Cristina – clasa a IX-a de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, Sârghe Georgiana – clasa a IX-a de la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, Teacã Miruna – clasa a IX-a de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad si Armãselu Delia- clasa a X-a de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negresti. Succesul înregistrat la faza judeteanã nu ar fi fost posibil dacã elevele nu ar fi avut în spate, sã le cãlãuzeascã pasii, cadre didactice cu vocatie. Astfel, prof. Lãcrãmioara Frãtiman (cu douã eleve calificate), prof. Anca Anuscã -Popa (cu o elevã calificatã), prof. Magdalena Dobrin (cu o elevã calificatã) si prof. Stroe Cristian ( cu o elevã calificatã) au avut o contributie importantã la reusita latinistelor. Competitia a fost grea si obositoare, dar lotul vasluian a demonstrat încã o datã cã prin muncã, talent si pasiune putem obtine succesul.

Prof. Lãcrãmioara Frãtiman: „Concurentele au dorit sã ajungã departe pentru cã scoala le-a îndrumat pasii”

La Scoala Gimnazialã „Mihai David” din Negresti , limba latinã este o disciplinã iubitã de elevi, drept dovadã fiind calificarea elevei Ilinca Ghervan la aceastã olimpiadã. „Performanta înseamnã talent si perseverentã, lucru dovedit de elevele participante la olimpiada de Limba Latinã. Ambitia, munca si dorinta de a reusi determinã pe multi elevi sã treacã peste orice obstacol si emotie, pãsind cu încredere, devenind astfel modele de sârguintã si dãruire. Concurentele au dorit sã ajungã departe pentru cã scoala le-a îndrumat pasii… pentru cã au deschis curios si rãbdãtor fiecare usã a cunoasterii… pentru cã au crezut în ele si în prietenia dascãlilor care le sunt si le vor fi alãturi mereu. Felicitãm aceste tinere talente, dorindu-le succes la celelalte editii ale acestei olimpiade”, a declarat Lãcrãmioara Frãtiman, prof. îndrumãtor al Ilincãi Ghervan si al Deliei Armãselu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.