spot_imgspot_img
7.8 C
Vaslui
26-feb.-2024

Ordin de restrictie pentru monstrul care si-a bãtut cu biciul, pânã la sânge, sotia gravidã sub ochii celor sase copii!

- Advertisement -

ABUZ SI INDIFERENTÃ

AGRESIUNE… Bãtutã cu biciul, pânã tâsneste sângele din pielea ei, sub privirile înspãimântate ale celor sase copii! Si nu de azi sau de ieri, ci de peste 16 ani, de când s-a mãritat cu invididul alãturi de care a crezut cã va avea o familie fericitã. Este povestea dureroasã a Alinei Enache, o femeie de 33 de ani, din comuna Vetrisoaia, cea care duce o viatã mai rea decât a unui câine, spun apropiatii. Rudele sale au vãzut în aceste zile fotografiile cu trupul brãzdat de vânãtãi adânci si de rãni, iar copiii le-au povestit cã mama lor iar a încasat o bãtaie groaznicã. „Ajutati-o pe sora noastrã! Acel om bea mereu si o bate pânã o lasã latã. Copiii sunt traumatizati. Nici nu mai stim unde sã adresãm acest strigãt de ajutor”, au lansat un apel public surorile femeii bãtute. Imediat ce acest caz a fost mediatizat, politia a intrat pe fir si a demarat cercetãri. Bãtãusul a primit ordin de restrictie, el nu mai are voie sã se apropie de sotia sa si totodatã este cercetat pentru violentã în familie.

În timp ce autoritãtile nu mai prididesc cu întocmitul hârtiilor prin birouri, cu scopul de a combate astfel violenta domesticã, în multe case victimele acestui fenomen îndurã chinuri aproape imposibil de imaginat. Alina Enache, o mamã cu sase copii din Vetrisoaia, este snopitã în bãtaie frecvent, însã câteva fotografii fãcute dupã ultima agresiune au stârnit revolta. Surorile femeii, care nu stau în aceeasi localitate, au povestit cu lacrimi în ochi cã biata lor sorã trebuie salvatã neapãrat. Dupã ce a nãscut primul copil, sotul, Iulian Enache, în vârstã de 35 de ani, a tinut-o numai în bãtãi. Unde sã plece, dacã ea nu are pe nimeni care sã o ajute, fiind crescutã pânã la o vârstã, cu tot cu surori, la Orfelinat, iar casa pãrinteascã le-a fost vândutã. Profitând de faptul cã nu are unde pleca, agresorul s-a considerat un stãpân al bietei femei. De câte ori se îmbatã cu banii câstigati din munca cu ziua sau din alocatiile celor mici, sotia sa îndurã lovituri date fãrã milã.

„E însãrcinatã cu al saptelea copil, iar el o bate cu parul si cu biciul”

„Când am vãzut pozele, am spus cã dacã nici acum nu facem ceva, o va omorî. Auzim cã sunt centre pentru mame abuzate, pentru copii, dar de ce sora noastrã nu poate beneficia de nimic? Ea s-a mãritat la 16 – 17 ani cu acest om, crezând cã va face o familie bunã. Dar i-a fost mereu viata amarã. Nu l-a lãsat, de fricã. Si nu avea unde se duce. Odatã, am luat-o la noi, dar el suna sã o aducem acasã imediat. Când ne-am dus, el o astepta în drum, cu cãruta, cu un par, gata pregãtit de bãtaie. A fost cumplit. A fãcut sase copii cu el si ne-a spus cã e însãrcinatã în douã luni, cu al saptelea. El o bate si asa, însãrcinatã. Vrem ca autoritãtile sã o ajute cumva. El nu are loc de muncã, a mai lucrat pe la o stânã, mai muncestre cu ziua”, declarã sora ei, Gabriela Tudurachi.

Alina nu s-a dus la autoritãti, pentru cã se temea ca ele sã nu o lase tot în casã cu bãtãusul. Sau, mai rãu, sã îi ia copiii la stat!

Cauza oficialã spusã de autoritãti în acest caz, pentru lipsa de implicare în salvarea mamei si a copiilor, a fost cã Alina Enache nu a depus niciodatã plângere. Rudele ei spun cã si-ar fi dorit sã depunã, dar, înspãimântatã de sotul bãtãus, se temea ca institutiile sã nu înceapã o sarabandã a declaratiilor si a hârtiilor scrise, iar ea sã fie lãsatã tot în casã cu…pârâtul. Degeaba a fost luatã cu salvarea la spital de vreo douã ori, cã nici de aici nu s-a sesizat nimeni. De asemenea, fiica cea mare, de 16 ani, a fost bãtutã rãu de tatãl ei, dar nimeni nu a luat vreo mãsurã. „Alina s-a temut cel mai mult sã nu cumva sã vinã Protectia Copilului, sã îi ia copiiii. E o mamã bunã, munceste cu ziua si le are grija copiilor. Nu a avut niciun sprijin. Degeaba spun unii cã agresorii din familii sunt luati, dusi, pedepsiti, cã nu e asa. Reclami, iar apoi bãtãusul te omoarã. Lumea nu se bagã, doar vede si râde. Nimãnui nu-i pasã. Nici nu mai stim ce sã facem”, se plânge sora victimei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.