4.4 C
Vaslui
30-nov.-2022

Ori sunt eu nebun, ori sunt altii imbecili!

- Advertisement -

FAPTE

10 martie 2014

În acest an, Primãria Târgu Mures, la propunerea Comisiei de avizare a evenimentelor publice, nu a mai dat autorizatie pentru organizarea marsului, deoarece la mitingul din 2013 au participat membrii unor organizatii din afara judetului Mures si din Ungaria, între acestia numãrându-se reprezentanti ai partidului de extremã dreapta Jobbik, ai Gãrzii Maghiare si ai Organizatiei 64 de Comitate, care au promovat sloganuri xenofobe de genul ‘Opincari, plecati acasã!’, ‘Sã piarã Trianonul!’, ‘Tinutul Secuiesc nu e România!’, ‘În Bucuresti toti sunt tigani!’ etc. Si, totusi, peste 4.000 de persoane care au participat la comemorarea secuilor martiri au pornit, într-un mars neautorizat. Pe parcursul deplasãrii cãtre centrul orasului, într-un mars neautorizat, unii participanti s-au îmbrâncit cu jandarmii, au aruncat cu petarde si au scandat lozinci privind anularea Tratatului de la Trianon si cu caracter xenofob. Ordinea publicã a fost „asiguratã” de aproximativ 100 de jandarmi. Nu s-a dat nicio amendã, nu a fost efectuatã nicio retinere….

2 decembrie 2013

Aproximativ 100 de cetãteni din comuna Pungesti au fost luati pe sus de peste 300 de jandarmi. Protestatarii, printre acestia aflându-se bãtrâni si copii, au fost fugãriti si bãtuti de jandarmii care „asigurau linistea publicã”. S-au dat zeci de amenzi, s-au efectuat mai multe retineri, dosare penale, etc. Mentiune: în spatele jandarmilor se aflau utilajele Chevron.

CONCLUZII

Dacã în România se adunã 4000 de unguri care cer ruperea tãrii nu e mare pericol si nici dezordine publicã. Dacã zeci de extremisti, interzisi chiar si în Ungaria, îsi bat joc de români, acestia nu trebuie sã fie amendati si nici deranjati. În schimb, dacã avem 100 de tãrani care manifestã pentru pãmânturi curate, atunci avem o mare problemã cu ordinea publicã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.