spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Osemintele unor soldați din Primul Război Mondial, găsite într-o pădure din Bacău. Au fost descoperite de un detectorist

- Advertisement -

Detectoristul Vasile Boboc din Bacău a descoperit, din întâmplare, osemintele a trei ostași ruși și a unui austro-ungar, care au căzut în luptele din Primul Război Mondial, în pădurile comunei Dofteana (Bacău).

Băcăuanul Vasile Boboc, căutător al obiectelor metalice, a găsit până acum osemintele a peste 60 de soldați, dați dispăruți în urmă cu mai bine de un secol.

Descoperirea făcută de Vasile Boboc a avut loc într-o zonă montană, la 12 kilometri distanță de satul Hăghiac, la cota 637, în zona cunoscută sub numele de Poiana Clejei, la poalele muntelui Șandru.

Apartenența osemintelor a fost stabilită după muniție și nasturii de la hainele militare găsite la fata locului.

„Detectoristul a sunat la 112, iar în zonă s-au prezentat organele competente pentru a ridica muniția și osemintele. În zona comunei Dofteana, în perioada Primului Război Mondial, s-au dat lupte crâncene între armatele rusă, germană și austro-ungară, iar în urma acestor conflicte s-au găsit multă muniție și obiecte militare, dar și schelete ale soldaților din acea perioadă. Artefactele au fost predate organelor competente, pe bază de proces verbal. În zona este marcat un traseu turistic Dofteana-Slănic Moldova“, a precizat Petru Done, jurnalist și secretar al Cultului Eroilor Bacău…https://adevarul.ro/stiri-locale/bacau/osemintele-unor-soldati-din-primul-razboi-mondial-2353146.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.