10.1 C
Vaslui
02-apr.-2023

Pacient cu cancer de colon, salvat la Iaşi prin chirurgie robotică. Intervenţia permite o recuperare rapidă

- Advertisement -

Un pacient de 63 de ani, diagnosticat cu neoplasm de colon, a fost supus, la Iaşi, unei intervenţii chirurgicale folosind sistemul de ablaţie tumorală minim invazivă asistată robotic, intervenţie realizată în premieră în regiunea de nord-est.

Sistemul cu care s-a făcut intervenţia chirurgicală a fost achiziţionat prin intermediul proiectului CENEMED, desfăşurat de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, în colaborare cu Institutul de Oncologie din Iaşi.

„Este vorba despre o colectomie segmentară stângă joasă, la un pacient de 63 de ani, diagnosticat, în urmă cu o lună, cu neoplasm de colon sigmoid. Intervenţia s-a desfăşurat în cadrul Institutului Regional de Oncologie Iaşi, Clinica I Chirurgie Oncologică şi a fost realizată sub observaţia domnului doctor Victor Tomulescu, de la Ponderas Academic Hospital – Regina Maria din Bucureşti, în calitate de mentor. Evoluţia postoperatorie a pacientului a fost favorabilă, fiind externat cu o stare generală foarte bună”, a explicat medicul Dragoş Scripcariu, care a efectuat această intervenţie chirurgicală.

Citeste mai mult: adev.ro/reg2zk

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.