Pacienta cu recordul de 60 de zile de spitalizare la Infecțioase Iași a fost externată

Pacientul cu recordul de 60 de zile de spitalizare de la Infectioase a fost externat.

Pacientul cu COVID 19 si cu cele mai multe zile de spitalizare de la Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva a fost externat in acest weekend. Este vorba despre o femeie cu afectiuni renale care necesitau sedinte de dialize saptamanale. Pacienta a fost nevoita sa stea 60 de zile internata pana ce doua teste PCR consecutive au avut rezultat negativ.

“In total, au fost 16 teste din pacate. Desi starea de sanatate din punct de vedere al infectiei cu SARS COV2​ nu punea probleme, a durat foarte, foarte mult pana s-a negativat. Fiind vorba de dializa, pacienta nu s-ar fi incadrat in prevederile ultimului ordin ministerial privitor la externalizarea asiptomaticilor si formele usoare ale bolii”, a declarat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase.

In acest weekend, la unitatea medicala dar si la laboratorul de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T.Popa au fost efectuate 500 de teste.

De la inceputul pandemiei si pana acum in trei luni si jumatate la Spitalul de Boli Infectioase au fost internati 1385 de pacienti, suspecti, asimptomatici cu forme usoare, medii sau severe ale bolii. 1067 au fost confirmati cu infectia cu SARS COV2 in urma testarii, iar varstele acestora sunt cuprinse intre 4 luni si 95 de ani. In total, la spital s-au inregistrat 62 de decese, in 50 din cazuri fiind vorba de ieseni, restul, din alte judete ale regiunii de Nord Est, cum ar fi Botosani, Suceava, Neamt.

In acest moment, exista 52 de locuri libere pentru pacientii confirmati cu COVID 19 si patru locuri libere la Compartimentul de Terapie Intensiva. …https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/pacienta-cu-recordul-de-60-de-zile-de-spitalizare-la-infectioase-iasi-a-fost-externata–257066.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ