Pagube de peste 400.000 de lei la depozitele mistuite de flăcări, marfa era neasigurată! (FOTO, VIDEO)

DEZASTRU… Incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric, la un depozit de mase plastice.

GHINION… Depozitele de mase plastice situate pe strada Palermo, din apropierea Stației CFR Bârlad, care au ars în noaptea de 15/16 iunie, erau deținute de șase oameni de afaceri din localitate. Paguba este însemnată, de peste 400 000 de lei, având în vedere că toată marfa distrusă în incendiu era neasigurată. “În urma incendiului au ars două motociclete și echipament de protecție moto, utilaje de construcție, electrocasnice, televizoare, laptopuri, obiecte sanitare, mobilier, articole medicale, anvelope auto, mărfuri și produse alimentare, chimicale, var lavabil, vopseluri, butelii GPL. Marfa distrusă nu era asigurată”, precizează ISU Vaslui, prin purtătorul de cuvânt Marius Stanciu. A fost stabilită cauza probabilă de izbucnire a incendiului, și anume un scurtcircuit electric produs la un cablu electric.

În noaptea de 15/16 iunie, la orele 21.02, paznicul depozitelor din zona Gării Bârlad, situate dincolo de linia ferată, a observat că a izbucnit un incendiu la una dintre intrările în depozite. A dat alarma la 112 și, în câteva minute, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu cinci autospeciale, un ofițer și 14 subofițeri pentru limitarea și lichidarea incendiului. Existând pericolul propagării incendiului și la alte depozite, au fost trimise în ajutor Detașamentul de Pompieri din Vaslui și un serviciu privat pentru situații de urgență.

“S-a acționat cu 13 autospeciale de la Detașamentele Bârlad și Vaslui precum și de la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență de la Rulmenți Bârlad, cu două Motopompe, 3 ofițeri și 68 de subofițeri. Mașinile de stingere se alimentează, printre altele, cu apă și de la piscina privată din apropiere (Grenfield). Din cele 13 autospeciale, șase au fost de stingere, trei autofreze multifuncționale cu care se aduce apa și două autoscări de lucru la înălțime, cu care s-a stins focul de sus. În curtea depozitului erau parcate peste 20 autoturisme și autoutilitare, cele mai multe dintre acestea fiind evacuate în siguranță. Patru autoturisme au fost afectate de radiația termică, la acestea fiind degradate componentele exterioare confecționate din material plastic și/sau cauciuc. Acțiunea a fost condusă de domnul colonel Niculae Tătaru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui.”, a spus Marius Stanciu.

Pagube imense, marfă de miliarde de lei neasigurată!

Când au ajuns pompierii, incendiul se manifesta cu flacăra deschisă pe o suprafață de circa 200 mp, cu pericol de extindere de la depozitul de materiale combustibile solide, la toată hala și depozitele din vecinătate. Pe fondul codului portocaliu de vânt și al materialelor combustibile depozitate, au fost afectați în total șase proprietari, pe o suprafață de 1000 mp. Pompierii au lucrat patru ore până au reusit să localizeze incendiul, însă abia spre dimineață la ora 04.00 incendiul a fost lichidat. “În urma incendiului au ars: două motociclete și echipament de protecție moto, utilaje de construcție, electrocasnice, televizoare, laptopuri, obiecte sanitare, mobilier, articole medicale, anvelope auto, mărfuri și produse alimentare, chimicale, var lavabil, vopseluri, butelii GPL. Marfa distrusă nu era asigurată.”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

A fost încheiat procesul verbal de intervenție pentru spațiul de la care a pornit incendiul, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie încheiate procesele verbale de intervenție și pentru celelalte spații afectate.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ