UPDATE: Scandal și dosare penale în urma incediului de la Dumești: rudele patronului au sărit să-i bată pe pompieri (FOTO, VIDEO)

UPDATE: PENAL… Nemulțumiți de timpul de reacție al pompierilor vasluieni, rudele lui Ovidiu Mitan, proprietarul magazinului care a luar foc la Dumești, au sărit să bată militarii. Din fericire, totul s-a terminat cu câteva îmbrânceli, dar polițiștii sosiți la locul incidentului au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșiri infracțiunii de ultraj. Nemulțumirea celor de la Dumești era legată de faptul că autospecialele de pompieri nu au ajuns toate în același timp. Această problemă a fost explicată de către șeful ISU Vaslui, colonelul Tătaru. “După anunțarea incendiului, către Dumești a plecat o mașină de pompieri de la Negrești și două de la Vaslui. Între Negrești și Dumești, distanța este de aproximativ 18 km. Între Vaslui și Dumești, distanța este de aproximativ 50 de km astfel că este normal ca mașinile de intervenție trimise la fața locului să nu ajungă în același timp”, spune colonelul Tătaru.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Pagube însemnate în urma unui incendiu, la Dumești (FOTO)

ULTIMA ORĂ… După ce a făcut focul la centrala cu lemne, Ovidiu Mitan, administratorul unui magazin din localitatea Dumești, s-a trezit cu toată afacerea făcută scrum. La scurt timp, flăcările au cuprins magazinul acestuia. Se pare că incendiul a pornit din cauza coșului de fum, neizolat față de materialele combustibile. La fața locului s-au deplasat și pompierii vasluieni dar, după ce focul a fost stins, pagubele înregistrate nu erau deloc de neglijat. “Mi-a ras magazinul în proporție de 90%. Pompierii au spus că este posibil ca focul să fi pornit din cauza hornului, dar se fac cercetări pentru a stabili cauzele. Paguba este a mea, dar nu am văzut atâta lipsă de profesionalism din partea celor care au venit să stingă focul. Cu greu, au reușit să mufeze două furtune. Singurul care a dat dovadă că știe ce are de făcut a fost un ofițer venit de la Vaslui. Și păcat că se întâmplă lucrul acesta. Până la urmă, țara asta trăiește din taxele și impozitele plătite de noi, micii oameni de afaceri. De aceea,  îți vine să lași totul baltă și să pleci să muncești peste hotare”, spune Ovidiu Mitan.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ