23.3 C
Vaslui
28-sept.-2022

Pãlãlae din Vaslui, hotul de masini care a dat lovituri în toatã tara, tras pe dreapta de politistii de la Rutierã

- Advertisement -

CAPTURAT… Timp de mai multi ani, un hot de masini din municipiul Vaslui le-a dat mari bãtãi de cap politistilor din toatã tara, din cauza modului sãu de operare, care era mai altfel. În fiecare zi, bãrbatul urmãrea pe internet anunturile prin care erau scoase la vânzare autoturisme. Se orienta mai mult spre cele de lux, apoi fãcea o vizitã proprietarului, pe care îl convingea sã-l lase sã facã o turã cu masina, contra unei sume modice de câteva zeci sau sute de euro, pe care o oferea drept garantie cã nu fuge. Însã odatã urcat la volan, vasluianul se fãcea nevãzut. Paguba totalã fãcutã de acesta a fost estimatã la aproximativ 80.000 de euro. În plasa „ingeniosului” hot de masini ar fi cãzut oameni din înalta societate româneascã, precum avocati din Galati sau patroni de fabrici din vestul tãrii. Acesta a fost prins, zilele trecute, de politistii vasluieni de la Rutierã, în urma unui filtru instituit la intrare în oras.

Vasluianul a fost, de altfel, protagonistul unei scene violente la începutul lunii decembrie, când un alt proprietar de masinã pãgubit l-a prins în parcarea de la magazinul Kaufland. Hotul care la acea vreme conducea un Volkswagen Tuareg înmatriculat în judetul Galati, a fost blocat si apoi bãtut pânã la sosirea politistilor. „Nenorocitule! Unde e masina mea? Unde sunt banii pe care mi-i datorai? De un an te caut, smechere! Nu mai scapi de mine! E un tepar, dom’le! I-am dat masina acum un an de zile, zicea cã vrea sã o cumpere si vrea sã facã un drum de Bucuresti. Când am vãzut cã nu mai vine, dupã câteva zile, l-am sunat. Mi-a spus cã e la Brasov, cã a avut un accident si cã o sã mã sune, dupã care nu am mai vorbit cu el, nu mai rãspundea la niciun telefon. Am localizat masina la Bacãu si m-am dus repede acolo, dar au trimis-o la Moinesti, în trei ore au dezmembrat-o. Smecherul ãsta a tepuit multi proprietari de masini”, a spus pãgubitul, care între timp sunase la 112 pentru a reclama incidentul. Plin de sânge, cu tricoul rupt si vizibil speriat, teparul de masini a fost preluat de un echipaj de la Politia municipalã si condus la sectie unde, în ciuda cazierului sãu foarte bogat, se pare cã nu a petrecut foarte mult timp. Acesta a fost eliberat, revenind mai apoi la vechile lui obiceiuri.

Lovituri date în mai multe judete din tarã

Din câte se pare, hotul Pãlãlae actiona în toatã tara, nu doar pe raza judetului Vaslui. În decurs de câtiva ani, acesta ar fi furat masini în valoare de aproximativ 80.000 de euro, de la avocati si patroni de firme. Îi convingea sã-si lase autoturismele pe mâinile lui, plãtindu-le o garantie modicã de câteva zeci sau sute de euro, în functie de marca autovehiculului. Le spunea cã vrea sã facã o turã, sã vadã cum functioneazã motorul, numai cã odatã ce se urca la volan, nu se mai întorcea cu masina. Potrivit lui Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, hotul a fost prins, în noaptea de marti spe miercuri, de un filtru al politistilor de la Rutierã, dupã ce Parchetul de pe lângã Judecãtoria Brasov a emis un madat de aducere pe numele sãu. „Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Vaslui, împreunã cu politisti din cadrul Serviciului Rutier Vaslui si Biroului Rutier Vaslui, au organizat în cursul noptii de 14/15.01.2020 un filtru rutier la intrarea în municipiul Vaslui. Acestia au identificat si oprit în trafic, pe strada Cãlugãreni din municipiul Vaslui, un autoturism înmatriculat în judetul Iasi, în care se afla, în calitate de pasager, un bãrbat de 22 de ani, din municipiul Vaslui, bãnuit de comiterea mai multor infractiuni de abuz de încredere, furturi de autoturisme si înselãciune, fapte care ar fi fost comise pe raza mai multor judete. Întrucât pe numele tânãrului fusese emis un mandat de aducere, acesta a fost condus pentru cercetãri la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, iar autoturismul a fost indisponibilizat pentru stabilirea situatiei juridice. Totodatã, au fost anuntate organele de cercetare penalã din cadrul Serviciul Investigatii Criminale Brasov cu privire la identificarea si punerea în executare a mandatului de aducere, persoana bãnuitã fiind predatã acestora, în vederea continuãrii cercetãrilor. La aceastã actiune, politistii au beneficiat si de sprijinul Directiei de Operatiuni Speciale” a precizat reprezentatul IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.