spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Până la sfârșitul lui septembrie, pe strada Vasile Pârvan se va începe asfaltarea! (FOTO)

- Advertisement -
ÎNCEPE FINALUL… De astăzi, 31 august, se dă startul la începerea lucrării stradale la ultimul tronson de la Vasile Pârvan!

ANUNȚ IMPORTANT… Pentru locuitorii străzii Vasile Pârvan și pentru agenții economici care au puncte de lucru pe această importantă arteră, de la firma Nomis s-a primit o veste bună! Va intra în lucru de astăzi, 31 august, ultimul segment al străzii Vasile Pârvan, de la intersecția cu strada Siret până la intersecția spre SC FEPA Bârlad. De asemenea, de săptămâna viitoare începe asfaltare străzii Vasile Pârvan și execuția trotuarelor!

De joi, 31 august, în cadrul proiectului Mobilitate Urbană – modernizare străzi, intră în lucru ultimul segment al străzii Vasile Pârvan, între intersecția cu străzile Siret și Petru Rareș până la intersecția cu Cpt. Grigore Ignat.

În consecință, traficul auto va fi restricționat pe această secțiune, pe durata derulării lucrărilor. „Le adresăm rugămintea conducătorilor auto să elibereze carosabilul, mijloacele auto să fie parcate și să se utilizeze rute alternative de circulație. Ne bazăm pe cooperarea și înțelegerea dumneavoastră, pentru că desfășurarea fără impedimente a lucrărilor și finalizarea la termen a proiectului reprezintă interesul comun al cetățenilor municipiului Bârlad și al autorităților. De asemenea, vă putem preciza că, până la sfârșitul lunii septembrie a.c. – începutul lunii octombrie a.c., strada Vasile Pârvan va fi asfaltată și redată circulației. Noi avem toată bunăvoința să respectăm contractul, dar sperăm că firmele Motris și Aquavas vor respecta și ele contractul pentru a face la timp canalizările și schimbările de țevi, ca noi să mergem în ritmul pe care îl avem scris în proiect”, a precizat managerul SC Nomis SRL Galați.

Proiectul Mobilității Urbane este european și însumează peste 110 milioane lei!

Drumarii de la Nomis au intrat în forță din anul 2022, pe toate străzile din Bârlad, incluse în Proiectul privind Mobilitatea Urbană, proiect prin care, în Bârlad, intră peste 110 milioane de lei. Bugetul este cu fonduri europene, fiind atras de către municipalitatea locală pentru transformarea Bârladului. Utilajele de la Nomis au început, în iulie 2022, cu strada Dragoș-Vodă, stradă care, acum, are o altă imagine. Zeci de muncitori lucrează în aceste zile pe strada Republicii, în zona Grădinii Publice, pentru a monta pavele, care schimbă aspectul străzii de la intrare în oraș dinspre Vaslui. Bulervardul Epureanu este și el un obiectiv la care au lucrat zeci de oameni, mai ales că managerul general al companiei Nomis 2003 își dorește ca străzile Epureanu și Vasile Pârvan să fie ambele lucrări de referință pentru Bârlad. „Se face ceea ce nu s-a mai făcut la Bârlad de o jumătate de secol. Pregătim orașul nu doar pentru noi, ci și pentru copiii și nepoții noștri”, spunea primarul Dumitru Boroș anul trecut, la începerea proiectului.

Lista străzilor incluse în proiect: Republicii, Epureanu, Constantin Hamangiu, Nicolae Bălcescu, Dragoș Vodă, Mihai Eminescu (segment), Vasile Milea, Mihai Viteazul, Col. Simionescu Sava, Paloda, Ioan Popescu, Vasile Pârvan, Cpt. Grigore Ignat, 1 Decembrie, Tecuciului, Primăverii, Popa Șapcă, Marcel Guguianu, Fagului. Pe aproape fiecare stradă vor exista piste pentru biciclete. În afară de reabilitarea carosabilului, vor fi reconfigurate și amenajate trotuare și spații verzi pe Republicii, Tecuciului, Vasile Milea, Vasile Lupu, Nicolae Iorga, precum și parcări pentru bicicliști la intrarea în Grădina Publică și pe Str. Fagului (partea pietonală), dotate cu supraveghere video.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.