Până și ochii medicilor de la „Sfântul Spiridon” au lăcrimat când au aflat de ce a ajuns acest tânăr în pragul comei alcoolice. Cât de nedreaptă poate fi soarta!

Un tânăr de 30 de ani a ajuns de urgență la spital după ce a băut 1 litru de țuică. Mama lui, cea pe care o iubea cel mai mult, l-a lăsat la orfelinat și nu l-a mai căutat. La 14 ani bunica l-a luat acasă și după doi ani bătrâna s-a stins și a rămas singur. Deși este singurul copil, mama tânărului a renunțat la el de dragul unui taximetrist

Ionel Bănică a crescut la un Orfelinat din Constanța de la vârsta de 6 ani. Mama lui, cea pe care o iubea cel mai mult pe lume, l-a luat de mânuță și l-a lăsat în fața „Casei de Copii”, așa cum îi spune Ionel. A plecat și nu s-a mai uitat înapoi. Deși era singurul copil pe care îl avea, femeia l-a abandonat de dragul unui taximetrist din Brașov. La vârsta de 14 ani, Ionel a fost luat de către bunica lui și adus la Iași, în comuna Țibănești, loc în care bătrâna avea o garsonieră. Bucuria de a fi reintegrat în familie nu a durat prea mult pentru Ionel. Când avea 16 ani, bunica lui s-a stins din viață, asigurând-l pe băiat că nu va rămâne niciodată pe drumuri. Din păcate însă, ultimele cuvinte ale bătrânei nu au fost ascultate și de mama lui Ionel, care a făcut tot posibilul de a vinde casa în care locuia acesta. Acum doarme într-o casă părăsită, iar cea care i-a dat viață a dat bir cu fugiții.

De ce a băut Ionel 1 litru de țuică și a ajuns la spital în comă: „Mi-a spus să mai beau câte o gură când simt că mi-e frig”

Ionel are 30 de ani și este dependent de alcool de la vârsta de 16 ani. Alcoolul a devenit singurul remediu pentru a scăpa de toate gândurile care i-au chinuit copilăria. Crescut printre străini, Ionel nu a luat cele mai bune decizii. A început să muncească de la vârsta de 16 ani, iar cei care lucrau cu el pe șantier l-au învățat că băutura îl poate face mai puternic. De atunci a devenit dependent de alcool. Luni la prânz, Ionel a ajuns la UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași după ce a consumat 1 litru de țuică.

„Nu-mi aduc aminte cum am ajuns aici. Stau în podul unei case părăsite. Nu am nici ușă la pod. Numai eu știu ce frig cumplit îndur. Un om bătrân la care am fost la treabă mi-a dat un litru de țuică. Mi-a spus să mai beau câte o gură când simt că mi-e frig. Dar eu am băut toată sticla. Nu-mi aduc aminte unde am căzut. Am băut toată sticla ca să mă încălzesc. Am rugat oamenii de prin sat ca să mă bage undeva să lucrez, dar acum că e iarnă, mai greu găsești de lucru”, povestește cu lacrimi în ochi Ionel Bănică.

A implorat medicii să-l ajute să scape de dependența de alcool, dar minunea nu a durat mult

Ionel a încercat din răsputeri să-și schimbe soarta decisă de mama lui, dar a căzut pradă băuturii. A mers singur să se interneze în spital și a rugat în disperare medicii să-l ajute să scape de dependența de alcool. Din păcate însă, de fiecare dată când ajungea la „casa lui”, în podul unei case părăsite, gândurile și grijile îl determinau să-și reia vechile obiceiuri. … https://www.bzi.ro/pana-si-ochii-medicilor-de-la-sfantul-spiridon-au-lacrimat-cand-au-aflat-de-ce-a-ajuns-acest-tanar-in-pragul-comei-alcoolice-cat-de-nedreapta-poate-fi-soarta-4076058?utm_source=website&utm_medium=deschideri
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ