spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Panouri fotovoltaice la Spitalul Judetean Vaslui. Investitia va costa 1,6 milioane de lei

- Advertisement -

ENERGIE REGENERABILÃ… Consiliul Judetean Vaslui pregãteste o nouã investitie la Spitalul Judetean Vaslui. Este vorba despre un sistem de panouri voltaice, care vor produce energie electricã din surse regenerabile. Valoarea totalã a proiectului este de 1.698.423,01 lei cu TVA, din care valoarea eligibilã nerambursabilã ce poate fi atrasã din Fondul pentru Modernizare este de 817.095,71 lei. Diferenta, în sumã de 881.327,30 lei, va fi asiguratã din bugetul local al judetului. „Construirea unei centrale fotovoltaice va contribui la: reducerea emisiilor de gaze cu efect de serã, prin utilizarea de surse de energie regenerabilã, în comparatie cu situatia existentã; compensarea consumului de energie electricã în sectorul public si al serviciilor publice comunitare; reducerea costurilor cu energia electricã„, se aratã în proiectul de hotãrâre privind aprobarea proiectului „Sistem de panouri fotovoltaice la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui” si a cheltuielilor legate de proiect.

Astfel, Consiliul Judetean Vaslui îsi propune sã depunã proiectul „Sistem de panouri fotovoltaice la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui” în vederea obtinerii finantãrii din fondurile alocate României prin Fondul pentru Modernizare (FM) pentru proiecte de investitii în capacitãti noi de producere pentru autoconsum a energiei electrice din surse regenerabile. „În acest sens, a fost elaborat Studiul de fezabilitate care propune ca solutie înfiintarea unei centrale electrice fotovoltaice de tip „on-grid” cu capacitatea de 125,46 kWp – Varianta cu invertoare trifazate si o productie totalã calculatã de aproximativ 142,3 kwh/lunã, instalatã pe clãdirea corpurilor A si B de la SJU Vaslui, imobil aflat în proprietatea Judetului Vaslui”, se aratã în proiectul de hotãrâre privind aprobarea proiectului „Sistem de panouri fotovoltaice la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui” si a cheltuielilor legate de proiect.

306 panouri fotovoltaice cu puterea instalatã de 410W

Consilierii judeteni vor dezbate si vor vota miercuri, 28 februarie, dacã sunt de acord cu depunerea proiectului „Sistem de panouri fotovoltaice la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui” în vederea obtinerii finantãrii din fondurile alocate României prin Fondul pentru Modernizare (FM) pentru proiecte de investitii în capacitãti noi de producere pentru autoconsum a energiei electrice din surse regenerabile. „Proiectul prevede instalarea unui numar de 306 panouri fotovoltaice cu puterea instalatã de 410W si a unui numãr de 3 invertoare trifazate pentru compensarea consumului de energie electricã pe conturul studiat, cu o capacitate de productie determinatã în urma simulãrilor cu software-ul specific de dimensionare. Solutia tehnicã propusã va asigura alimentarea cu energie electricã din sursa fotovoltaicã utilizând tehnologia celulelor policristaline pentru introducerea acesteia în SEN. În cadrul suprafetei disponibile se vor amplasa: panouri fotovoltaice, montate pe structura metalicã; invertoare trifazate, montate pe structura metalica a panourilor fotovoltaice, în centrele de greutate ale retelelor; retele electrice pozate pe structura în curent continuu, de la panouri pânã la invertoare; retele electrice de la panouri pânã la tabloul electric general si pânã la postul de transformare; container pentru echipamentele de monitorizare si control si tabloul electric general. Valoarea eligibilã a proiectului este obtinutã prin raportarea la capacitatea centralei fotovoltaice proiectatã si valoarea alocatã pe MW în program”, se aratã în proiectul de hotãrâre. Dacã proiectul „Sistem de panouri fotovoltaice la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui” va fi declarat eligibil si va primi finantare, investitia trebuie finalizatã, respectiv instalatã si conectatã la retea, inclusiv pusã în functiune pânã la data de 31.12.2026.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.