spot_imgspot_img
spot_img
2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Papa Benedict al XVI-lea îi răspunde lui Stephen Hawking: Ştiinţa nu poate explica sensul vieţii

- Advertisement -

După ce omul de ştiinţă Stephen Hawking a spus că nu a fost nevoie de intervenţia divină pentru crearea Universului, Papa Benedict al XVI-lea a spus că ştiinţa nu poate desluşi complet „originea şi destinul omului”.
Papa Benedict al XVI-lea, invitat de preşedintele moldovean Mihai Ghimpu la Chişinău.
„[Oamenii de ştiinţă] nu pot oferi un răspuns satisfăcător unor dorinţe fundamentale ale inimii umane, nu pot explica pe de-a-ntregul originea noastră şi destinul omului, nu pot explica scopul vieţii omului şi nici măcar nu pot oferi un răspuns exhaustiv la întrebarea ‘De ce există ceva în loc de nimic'”, a spus papa Benedict al XVI-lea, în timpul vizitei oficiale de la Londra.

Suveranul Pontif a spus că, în schimb, religia oferă şansa unei vieţi morale, integre. „Bine înţeleasă, credinţa aduce luminare minţii, ne purifică inima şi ne îndemnă spre gesturi nobile şi generoase, în beneficiul întregii umanităţi”.

Proteste ample la Londra

Liderul de la Vatican a avut parte de o vizită cu peripeţii la Londra. Miile de demonstranţi au strigat „Papa e un criminal” şi l-au acuzat pe Benedict al XVI-lea că este liderul unei „şleahte de pedofili”, referire la dovezile despre abuzurile sexuale de care se fac vinovaţi înalţi clerici din mai multe ţări catolice, printre care şi Irlanda.

Papa şi-a cerut scuze oficial, cu ocazia vizitei la Londra, pentru aceste evenimente deloc izolate. Cazuri grave au ieşit la iveală în SUA, Mexic, Irlanda, Germania, Olanda, Austria, Marea Britanie, Austria şi Belgia. În acest ultim stat, 13 copii s-au sinucis după ce au fost abuzaţi sexual de preoţi catolici.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.