spot_img
16.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Papa Benedict al XVI-lea, în Cuba: Poporul cubanez doreşte înnoire şi „orizonturi mai largi”

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Papa Benedict al XVI-lea a fost întâmpinat la sosirea în Cuba nu doar de liderul ţării, Raul Castro, ci şi de sute de mii de credincioşi. Suveranul Pontif a cerut regimului comunist să aplice reformele dorite de popor.

Papa Benedict a fost primit cu cele mai înalte onoruri pe aeroportul din Santiago de Cuba, unde se afla şi preşedintele cubanez Raul Castro. Suveranul Pontif s-a declarat convins că poporul cubanez doreşte înnoire şi „orizonturi mai largi”, o aluzie la reformarea sistemului comunist.

La rândul său, Raul Castro s-a străduit să arate că guvernul său împărtăşeşte, cel puţin în parte, ideile suveranului pontif.

După o plimbare cu papamobilul pe străzile din Santiago de Cuba, Papa a celebrat o liturghie în aer liber dedicată unei statui a Fecioarei Maria, considerată protectoarea Cubei. La slujbă au asistat, potrivit estimărilor Vaticanului, aproximativ 200.000 de oameni, între care câteva sute de emigranţi cubanezi veniţi din Statele Unite.

Opoziţia cubaneză afirmă că peste 150 de activişti au fost arestaţi preventiv, pentru a nu protesta în timpul vizitei Papei. Suveranul pontif nu se va întâlni cu disidenţi, dar ar putea avea, în schimb, întrevederi cu Fidel Castro sau cu preşedintele venezuelan Hugo Chavez, aflat la tratament în Cuba.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.