-0.7 C
Vaslui
01-dec.-2022

Paradoxul în care trăiesc milioane de români. Au WC-ul în fundul curții dar au acces la internet

- Advertisement -

Că România este o tară a paradoxului nu mai este o necunoscută pentru mulți români. Conform unor statistici făcute la nivel internaţional se pare că mulţi dintre cetățenii români au WC-ul în fundul curţii dar au conexiune la internet. Vorbim despre lipsa uitilitatilor de baza cum ar fi apă curentă sau canalizarea.

În schimb, în pofida faptului că românii nu au acces la astfel de utilităţi, an de an în România se înregistrează o creştere a consumului de date mobile dar şi a consumului de internet prin cablu.

Românii sunt conectaţi la internet chiar şi în WC-ul din fundul curţii

Conform jurnaliştilor de la observatornews.ro, românilor par să nu le pese prea mult că nu au acces la cele mai ”basic” utilități. Aceştia sunt prinşi într-un studiu în care se arată că 86% dintre români au folosit internetul în 2020 în schimb ce 22% dintre români continuă să meargă la toaleta din curte.

De exemplu, jurnaliştii sursei menţionate mai sus au stat de vorbă cu o bătrână domiciliată într-o localitate din judeţul Iași. Pe numele ei Geta Batovschi, femeia are toţi copiii în Spania. În plină pandemie, copiii au evitat să vină în România.

Din aceste perspective, femeia a învăţat, la o vârstă înaintată să folosească tehnologia actuală. Este conectată la internet şi vorbeşte des cu aceştia. Femeia le-a spus jurnaliştilor faptul că nepoţii ei refuză să vină acasă dacă nu au acces la internetț

Nepoatele nu vin dacă… au zis „Nu venim dacă n-avem internet”. menţionează femeia.

Conform studiului făcut la nivel internaţional, 8 din 10 case beneficează de conexiune la internet. Dacă aceştia nu dispun de un laptop sau un calculator, oamenii folosesc telefonul mobil drept navigator.

Stăm bine la conexiunea la internet dar prost la conexiunea cu utilităţile de bază

Studiul poate fi considerat o bilă albă pentru România. Putem spune că țara beneficează de o mare de oameni care au acces la internet. Totuşi, un alt studiu reliefează un trist adevăr. Nu foarte mulţi români au acces la utilităţile de bază. Vorbim despre faptul că un procent însemnat din populaţie nu are acces la apă curentă sau canalizare. Unul din cinci români încă este nevoit să meargă la toaletă în fundul curţii. Suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană, din acest punct de vedere. …https://www.bzi.ro/paradoxul-in-care-traiesc-milioane-de-romani-au-wc-ul-in-fundul-curtii-dar-au-acces-la-internet-4104939?utm_source=website&utm_campaign=homepage&utm_medium=Actualitate

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.