spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Parcul Copou, lãudat de constãnteni : “Vasluiul dã lectii în materie de parcuri”

- Advertisement -

APRECIERI… Un jurnalist din Constanta a lãudat Parcul Copou din Vaslui. Acesta a scris pentru publicatia la care lucreazã cã nu credea cã în Vaslui existã un parc atât de frumos si de bine îngrijit: “aratã mult mai bine decât cel din Constanta, la Tãbãcãrie mã refer, cã altele nici nu prea avem. Spatiile verzi sunt îngrijite, sunt flori peste tot, am vãzut un teren de sport bine pus la punct pe care se jucau niste copii. N-am vãzut în schimb gunoaie sau tineri care scuipã seminte pe jos. Poate-am avut noroc. În schimb, multã lume profita de weekend si de umbra copacilor”, a scris jurnalistul Cristian Hagi pentru publicatia Constanta 100%.

De asemenea, acesta a mãrturisit cã si-a dorit sã viziteze orasul dupã ce un amic i-a povestit de Parcul Copou: “Când spui Vaslui, te gândesti probabil la un oras sãrac, la niste bancuri cu moldoveni, dar nu la parcuri frumoase. Cum naiba, parcuri în Vaslui?„Trebuie sã mergi sã vezi cum aratã Copoul. O sã fii uimit”, mi-a spus un amic.N-am rezistat curiozitãtii si, zilele trecute, cum tot eram în zonã, am dat o fugã în parcul lor, care se numeste dupã cel din Iasi.Ei bine, avea dreptate”, a scris jurnalistul. Sãptãmâna trecutã, o turistã din Bucuresti, care a vizitat Iasul si Vasluiul, a apreciat curãtenia din cele douã orase printr-o postare pe Facebook: “Am fost 2 zile în Iasi. Vãzusem toatã Europa, dar acest oras nu. Ce vreau sã vã spun, dupã ce am bãtut orasul -si prin centru, si prin cartiere: Bucurestiul e o cocinã, iar Clujul – un grajd. Nu vezi tu aici un muc de tigarã, o hârtie, o coajã de pepene, un sobolan. Nu inspiri nicio duhoare… Am trecut, de asemenea, prin Vaslui, alt loc în care n-am fost niciodatã. Si la polul grozãviilor României e mai curat decât pe Calea Victoriei”, a scris bucuresteanca.

Municipiul Vaslui, premiu de excelentã în cadrul Galei Asociatiei Municipiilor din România

Parcul Copou din Vaslui este unul dintre cele mai frumoase parcuri din tarã. În 2018, municipiul Vaslui a primit, în cadrul Galei Asociatiei Municipiilor din România, Premiul de excelentã la categoria Parcuri, spatii verzi, devansând Cluj Napoca. Imaginile cu Parcul Copou din Vaslui au devenit virale pe internet, foarte multã lume fiind uimitã de frumusetea parcului. Imaginea acestuia s-a transformat radical începând cu anul 2006: dintr-un parc aflat aproape în paraginã, a devenit una dintre cele mai frumoase si îngrijite grãdini din tarã. Zeci de specii de arbusti, arbori foiosi, conifere, plante perene sau agãtãtoare înfrumuseteazã parcul, peisagistica floralã fiind adaptatã fiecãrui sezon. Pentru întretinerea gazonului, considerat punctul forte al parcului, este folosit un sistem de irigatii cu zece aspersoare supraterane.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Asta e tot ce avem, un parc si floricele pe 2m latime pe Stefan cel Mare, in loc sa dispara panarama aia de squar si sa se largeasca starda, ca e jale halul in care se circula. 🙁

  2. Nu înțeleg ce se mira ca prostii, orașele mici totdeauna vor fi mai îngrijite, nu se compara nici populația nici logistica necesara
    Altceva mai este ? totdeauna când vine cineva aia e singura chestie, hai sa le arate ursul:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.