24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Parcurile din Vaslui stau închise din cauza constructorilor care modifică, cu carioca, termenul de finalizare al lucrărilor (FOTO)

ÎN AȘTEPTARE… Copiii din municipiul Vaslui așteaptă ca autoritățile locale să dea dovadă de mai multă autoritate în relație cu constructorii și să finalizeze mai repede cele 10 parcuri de joacă pe care și-au propus să le reabiliteze.

LA SFÂNTU’ AȘTEAPTĂ… Zece parcuri de joacă pentru copii din municipiul Vaslui stau închise de luni de zile, constructorii care au prins lucrările dând bir cu fugiții de pe șantiere. Aceștia invocă tot felul de motive, de la explozia prețurilor la materialele de construcții, la lipsa forței de muncă, însă aceste justificări nu prea stau în picioare, atât timp cât parcurile sunt finalizate în proporție 80-90%. Pentru a nu fi trași la răspundere, constructorii modifică, cu carioca, termenul de finalizare a lucrărilor. Singurii care suferă sunt vasluienii, care se uită la aceste parcuri ca la niște obiecte de muzeu.

În părculețul de pe strada Dimitrie Bolintineanu, constructorul nu a mai fost văzut la treabă de luni de zile, deși lucrarea trebuia să fie gata în luna februarie a acestui an. Și tot de luni de zile, mai mulți saci de ciment încă nedesfăcuți au fost abandonați în părculețul închis cu lacătul, deși toată lumea știe că, lăsat în ploaie, acest material își pierde din proprietăți. Se pare că până la urmă aceste materiale de construcții nu sunt chiar atât de prețioase pentru constructorii care acum cer bani mai mulți pentru finalizarea lucrărilor. Invocă prețurile materialelor, lipsa forței de muncă, dar uită un amănunt important și anume că toate aceste parcuri sunt finalizate în proporție de 80-90%. Efortul financiar pentru a-și duce munca la bun sfârșit nu ar fi unul extraordinar, dar cine are interesul? În municipiul Vaslui, constructorii modifică, cu carioca, data de finalizare a lucrărilor, autoritățile locale spun că nu au nicio problemă cu această practică și dau asigurări că șantierele sunt în termen. Singurii nemulțumiți, și pe bună dreptate, sunt cetățenii orașului, care nu știu unde să-și mai ducă copiii la joacă. Aceeași problemă se întâlnește și la părculețele din spatele blocurilor 441, 405, de pe strada Ana Ipătescu sau de la Buium. Așa cum era de așteptat, comentariile critice la adresa autorităților nu au întârziat să apară în mediul online, unde vasluienii au pus această întârziere și pe faptul că anul acesta nu sunt alegeri locale. “Se rezolvă, doar că trebuie să se refacă stocul de panglici și forfecuțe pentru inaugurări”, “Se mai lucrează încă la studiile de fezabilitate”, “Cum să pui un coș de baschet într-un parc destinat celor mici, da’ cum să pui un coș de baschet cu un gard mai mic decât coșul în sine?”, au fost doar câteva dintre comentariile lăsate de vasluieni pe Facebook.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. 45.000 de euro de parc s-au dat pentru instalatiile alea si montarea lor? Echipamentele dintr-un parc nu fac mai mult de 10.000 euro.Restul pana la 45 e manopera sau ce? Alea mai vechi din lemn aratau mai bine. Astra arata de parca o sa se strice in cateva zile. Cred ca sunt luate de pe wish.

  2. Va rog sa stați liniștiți, se vor deschide în campania electorala, cu mare Tam Tam sa vedem mărețele realizări ale epocii de …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here