8.4 C
Vaslui
27-mart.-2023

Părinți somați de polițiști să își lase copiii la școală după ce minorii au acumulat peste 100 de absențe

- Advertisement -

Polițiștii suceveni au descins în localitatea Șcheia, în comunitatea de romi, și le-au atras atenția părinților că riscă închisoarea dacă nu își lasă copiii la școală.

La Șcheia, lângă municipiul Suceava, au descins zeci de polițiști, jandarmi, cadre de la Protecția Copilului dar și de la Garda de Mediu Suceava.

Aceștia au mers din gospodărie în gospodărie, în cătunul locuit de familii cu posibilități financiare reduse și risc victimal crescut, cât și pe principalele artere de circulație din localitate, din zona școlilor și a unităților de alimentație publică.

Se conforma purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, au fost efectuate verificări la 24 familii, cu 36 de copii minori, care au fiecare peste 100 absențe nemotivate de la orele de curs.

Polițiștii au discutat cu părinții copiilor, le-au distribuit pliante cu normele în vigoare și le-au atras atenția cu privire la faptul că părintele sau tutorele care retrage sau împiedică un minor prin orice mijloace să urmeze cursurile învățământului general riscă pedeapsa cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă…https://adevarul.ro/stiri-locale/suceava/parinti-somati-de-politisti-sa-isi-lase-copiii-la-2249433.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.