30.3 C
Vaslui
28-iun.-2022

Părinții care rămân acasă cu copiii aflați în carantină sau izolare primesc concediu medical

CONCEDII… Indemnizațiile se acordă pe baza certificatului de concediu medical, iar cuantumul brut al indemnizației este 100% din baza de calcul.

SPRIJIN… Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia persoanele nevoite să supravegheze copii în vârstă de până la 18 ani, aflați în carantină sau izolare, primesc concediu medical și indemnizație.

Legea promulgată de către șeful statului are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.158/2005, urmărindu-se instituirea unei forme speciale a concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 18 ani și a indemnizației corespunzătoare, în cazul copilului aflat în carantină sau izolare din cauza unei suspiciuni asupra unei boli infectocontagioase, acordate asiguraților pentru care nu s-a dispus măsura izolării sau a carantinei și a căror activitate nu se poate presta de la domiciliu. Astfel, în cazul copilului pentru care s-a dispus carantina sau izolarea, asigurații care nu se află în această situație au dreptul la concediu și indemnizație pentru supravegherea și îngrijirea copilului în vârstă de până la 18 ani, se arată în proiect. „Indemnizațiile se acordă pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul curant sau, după caz, de medicul de familie care a luat în evidență și a monitorizat aceste persoane, pentru o perioadă stabilită în funcție de evoluția bolii și durata monitorizării. Cuantumul brut al indemnizației este 100% din baza de calcul și se suportă integral din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate”, mai indică actul normativ promulgat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here