8 C
Vaslui
08-dec.-2022

Pãrintii unei grãdinite din Husi s-au asociat legal, ca sã poatã ajuta institutia!

- Advertisement -

IDEE O initiativã a pãrintilor, pe cât de interesantã, pe atât de unicã la nivel de oras, se aplicã de câteva luni la Grãdinita nr. 1 Husi! Este vorba despre înfiintarea unei asociatii, prin intermediul cãreia pãrintii sã poatã strânge fonduri în mod legal, pentru îmbunãtãtirea conditiilor din grãdinitã. De pildã, în replicã la bugetul insuficient al grãdinitei, cei 80 de pãrinti care fac parte din Asociatia “Grãdinita nr. 1 Husi” au reusit, prin efortul lor, sã renoveze o clasã, sã cumpere perdele, calculator, imprimantã, aspirator nou, dar si sã trimitã copiii într-o micã excursie, la Bârlad.

Initiativa a apartinut unuia dintre pãrinti, care a si fãcut toate demersurile pentru înregistrarea, la Judecãtoria Husi, a asociatiei. Ideea a venit pe fondul restrictiilor impuse de lege, în ceea ce priveste implicarea cadrelor didactice în strângerea de bani, proveniti din contributiile pãrintilor. “Totul a fost fãcut pentru a îmbunãtãti conditiile în grãdinita unde învatã copiii nostri. Bugetul institutiei este, adesea, insuficient, iar legea nu mai dã voie cadrelor didactice sã strângã acel fond al clasei. De aceea noi, ca pãrinti, care trebuie sã ne preocupãm de asigurarea unui climat plãcut în locul unde copiii nostri îsi petrec zi de zi, am avut aceastã idee. Iar grãdinita nu are bani pentru multe lucruri importante. De aceea, am initiat aceastã asociatie, care are toatã activitatea transparent, legal constituitã si cu unicul scop de a fi în permanentã în ajutorul grãdinitei unde învatã copiii nostri. Deocamdatã suntem 80 de membri, dar sperãm sã îi convingem si pe ceilalti pãrinti”, a spus Ginu Ciobanu, tatãl unuia dintre copii grãdinitei, cel care a initiat asociatia.

Unii pãrinti s-au înscris imediat, altii nu prea au, deocamdatã, încredere în initiativã!

În fond, membrii asociatiei trebuie sã plãteascã o cotizatie modicã, de 40 lei, anual, în douã rate. Cu bãnutii adunati, de comun accord, se stabileste ce nevoi are grãdinita si ce poate fi cumpãrat. “Pânã acum am renovat complet o salã de clasã, am schimbat perdelele. Am cumpãrat un calculator nou, o imprimantã, un aspirator, ba chiar s-a organizat si o excursie. Acum vrem sã ne mobilizãm ca sã facem curãtenie în curtea grãdinitei, sã vedem cum o putem moderniza, pentru cã cei mici vor sã se joace afarã, iar asta trebuie sã se întâmple în deplinã sigurantã”, a spus Ginu Ciobanu. Trebuie mentionat faptul cã unii pãrinti nu s-au dovedit receptivi la aceastã initiativã, având anumite reticente fatã de ea. “Tocmai de aceea cãutãm sã le arãtãm cã transparenta este totalã, iar treaba bunã pe care o facem noi, pãrintii, astfel organizati, este excelentã. Toate actele sunt la grãdinitã, puse la dispozitia oricui doreste sã le consulte. Sperãm sã ne mobilizãm toti pãrintii”, a mai spus initiatorul asociatiei pãrintilor. Educatoarele laudã demersul fãcut si spun cã ajutorul primit astfel este unul important. “Activitatea asociatiei pãrintilor este la început, rezultatele se vãd si sperãm ca, pe viitor, efectele pozitive ale implicãrii pãrintilor din asocialtie sã fie un exemplu pentru toate unitãtile de învãtãmânt din oras. Noi ne bucurãm cã domnul Ginu Ciobanu, un pãrinte de nota 10, îsi dã silinta sã îi convingã si pe ceilalti pãrinti, cât de important este ajutorul lor pentru grãdinitã si pentru copiii lor, în aceastã perioadã de crizã”, a declarat managerul institutiei, Ecaterina Berica.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.