Pãrintii vasluieni cu prescolari si elevi pânã în clasa a IV-a, beneficiazã de tichete pentru “Scoala dupã scoalã”

BANI….Pãrintii din judetul Vaslui, care au program prelungit de muncã si apeleazã la “Scoala dupã scoalã” pentru elevii pânã în clasa a IV-a, beneficiazã de ajutor financiar sub formã de tichete. Aceste tichete sunt pentru plata serviciilor, integrale sau partiale, ce includ costurile scolii sau ale organizatiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii dupã finalizarea lectiilor. Potrivit legii, mãsura de acordare a tichetelor urmeazã sã fie introdusã începând cu anul scolar 2020-2021.

Pãrintii copiilor prescolari si elevilor de pânã în clasa a IV-a, fie ei din învãtãmânul de stat sau privat, vor primi tichete pentru plata serviciilor de tipul “Scoala dupã scoalã”. Tichetul are scop exclusiv educational, este netransferabil altor beneficiari, iar scolile sunt cele care deconteazã serviciul. Tichetul se acordã pe baza cererii pãrintelui sau reprezentantului legal al copilului, pentru fiecare copil în parte. “Tichetul reprezintã un ajutor pentru fiecare elev si cuantumul acestuia va acoperi, integral sau partial, costurile scolii sau ale organizatiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii dupã finalizarea lectiilor”, se aratã în expunerea de motive a proiectului. Autorii proiectului explicã necesitatea acestuia în contextul accesului limitat la scoalã al copiilor la sistemul public de învãtãmânt din cauza situatiei materiale precare a familiilor din care fac parte. Potrivit initiatorilor, mãsura vine si în sprijinul pãrintilor activi si îi încurajeazã pe acestia sã nu-si abandoneze locul de muncã. Valoarea tichetului va fi stabilitã în functie de indicatorul social de referintã (ISR) si se indexeazã anual cu indicele de inflatie.
În cadrul programurilor de tip “Scoala dupã scoalã”, copiii beneficiazã de supraveghere, lectii suplimentare si odihnã. Pãrintii aleg tot mai des astfel de programe pentru copii, deoarece programul lor de la serviciu se prelungeste pânã seara târziu. Potrivit legii, mãsura urmeazã sã fie introdusã începând cu anul scolar 2020-2021.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ