spot_img
14.8 C
Vaslui
04-iun.-2023

PARIUL CU PRESEDINTIA

spot_imgspot_img
- Advertisement -

PARIU Deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad a fãcut un anunt surprinzãtor: dacã iese Traian Bãsescu presedinte pe 6 decembrie, el îsi dã demisia din functia de presedinte al PSD Bârlad si va pleca din partid, rãmânând doar simplu deputat independent. În acelasi context, deputatul Solomon a atacat capii PDL Bârlad, în spetã pe senatorul Vasile Pintilie, pe care l-a fãcut mincinos notoriu si pe Cornel Plesu (Suple, cum i-a spus în timpul discursului sãu), pe care l-a acuzat de sperjur. În replicã, senatorul Vasile Pintilie a precizat cã sperã ca Adrian Solomon sã se tinã de cuvânt, astfel Bârladul va scãpa de el, pentru cã Traian Bãsescu va iesi presedintele României.

Rãzboiul electoral dintre PSD si PDL atinge în municipiul Bârlad cote de neimaginat. În afarã de faptul cã echipele de campanie se urmãresc si se sicaneazã reciproc, presedintii organizatiilor bârlãdene ale PSD (Adrian Solomon) si PDL (Vasile Pintilie) se acuzã de minciunã, abuzuri etc. Deputatul Adrian Solomon este atât de sigur cã Mircea Geoanã va fi ales presedintele României, încât si-a pus la bãtaie functia sa presedinte de al PSD Bârlad. « Dacã pe 6 decembrie iese Traian Bãsescu presedinte, eu plec din fruntea PSD Bârlad. Rãmân deputat pentru cã bârlãdenii mi-au dat mandatul, dar nu mai am nicio treabã cu partidul si apoi în 2012 mã întorc la catedrã », a pariat Adrian Solomon, cu convingerea cã nu va fi asa si cã va câstiga rãzboiul electoral cu PDL-ul. Deocamdatã, la BEJ Vaslui a fost depusã o contestatie formulatã de Alianta PSD+PC, filiala Vaslui, prin care se contestã amplasarea în judetul Vaslui a unor afise electorale si distribuirea de pliante cu continut calomnios îndreptate împotriva candidatului PSD, Mircea Geoanã. Prin Decizia nr. 7/29.11.2009, BEJ Vaslui hotãrãste : “Examinând materialele puse la dispozitie, BEJ Vaslui apreciazã cã acestea nu îndeplinesc cerintele art. 29, alin.2, din Legea nr. 334/2006, în sensul cã nu este specificat numele persoanei care a condamnat materialele, al producãtorului si numãrul de exemplare. Pentru acest aspect, contestatia urmeazã a fi admisã si vor fi sesizate primãriile din judetul Vaslui, pentru îndepãrtarea materialelor afisate, IPJ Vaslui, AEP Bacãu si ziarul care a publicat pe 26 noiembrie pliantul calomnios, pe pagina 16, înainte de începerea campaniei electorale pentru cel de al doilea scrutin, pentru a se lua mãsuri de identificare a persoanelor implicate în comandarea, producerea si distribuirea acestor materiale precum si stoparea publicãrii de cãtre ziarul respectiv a acestui material calomnios pânã la stabilirea conditiilor de legalitate în care a fost comandat, produs si distribuit”.

Mincinos notoriu si securist sef

Pornind de la decizia BEJ Vaslui, deputatul Adrian Solomon a lansat o serie întreagã de acuze la adresa senatorului Vasile Pintilie, presedintele interimar al PDL Bârlad, pe care îl acuzã de difuzarea acestor materiale denigratoare. “Sunt stupefiat cã acest cetãtean care reprezintã o mare de oameni din satele din jurul Bârladului si chiar pe bârlãdeni în cel mai înalt for legislativ al tãrii, Senat, vorbeste cum vorbeste si minte cu nerusinare în ceea ce priveste campania organizatiei pe care o conduce si pentru care este responsabil. Oricum va da socotealã pentru cã îi vom face plângere penalã pentru distribuirea de materiale electorale ilegale, calomnioase si interzise de BEJ Vaslui prin decizia nr.7/29 noiembrie”, a spus deputatul Solomon. Cât despre Corneliu Plesu, consilier local al PDL si fost lider al PDL Bârlad, acesta a spus cã este securistul sef si cã a aflat cu stupoare cã pe 22 noiembrie, Plesu (sau Suple cum l-a « alintat » deputatul Solomon – n.r.) a sunat la toti presedintii de sectii electorale cãrora le-a spus sã nu mai întrebe oamenii dacã vor sau nu sã voteze la referendum si sã le dea obligatoriu buletinele! Evident cã si domnul « Suple » se va alege cu o plângere penalã pentru sperjur, deoarece, spune deputatul Solomon, s-a dovedit clar cã Plesu a fãcut politie politicã, confirmarea fiind datã de CNSAS si întãritã de o decizie judecãtoreascã, iar Plesu în 2004 si 2008, a fãcut de trei ori sperjur, dând declaratii pe propria rãspundere cã nu a fãcut politie politicã. “Eu îi aduc aminte domnului Plesu cã fapta sa nu s-a prescris încã si dacã mai îndrãzneste sã sune la telefon vreun presedinte de sectie de votare si pe 6 decembrie, nu-i va fi usor sã mai umble liber pe stradã, declaratia prin care a a fãcut sperjur putând fi oricând trimisã la organele competente”, a precizat deputatul Solomon.

,,Sã plece, poate asa scãpãm de el’’

Senatorul PDL Vasile Pintilie a rãspuns acuzatiilor aduse lui si colegului de partid Corneliu Plesu. “Dacã dl. deputat Solomon vrea sã vadã un securist adevãrat sã meargã la asociatul  partidului sãu, dl. Dan Voiculescu sau la mai multi membri marcanti din PSD. Acolo sunt adevãratii securisti si dacã dl. deputat îsi va da demisia si va iesi din politicã în cazul în care Traian Bãsescu va primi un al doilea mandat de la poporul român, plecarea si retragerea lui la catedrã nu este decât beneficã pentru Bârlad si cred cã acum bârlãdenii îl vor vota într-o mai mare mãsurã pe Traian Bãsescu. Adevãrata problemã a judetului Vaslui este hegemonia PSD de 20 de ani în acest judet si acum avem ocazia sã dãm un semnal cã puterea politicã din judetul Vaslui se va schimba. Din acest considerent judetul Vaslui este cel mai sãrac din România”, a precizat senatorul Vasile Pintilie, presedintele interimar al PDL Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.