spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
26-sept.-2023

Parlamentul României, dat în judecată de un fost deputat de Vaslui

- Advertisement -
DEMNITAR… Grigore Marcu a deținut calitatea de deputat în Parlamentul României timp de 54 de luni, respectiv un mandat complet și unul incomplet.

ÎȘI CERE DREPTURILE… Grigore Marcu, fost deputat de Vaslui în perioada 1992-1996 și 2000-2004, a deschis proces la Curtea de Apel Iași prin care cheamă în judecată Parlamentul României. Politicianul cere magistraților să dispună anularea Ordinului nr. 644, din 5 martie 2021 pentru a-și putea recupera pensia specială.

Marcu susține că, de curând, a fost informat că nu va mai beneficia de indemnizația pentru limită de vârstă, din cauza ordinului mai sus menționat. „Eu am deținut calitatea de deputat în Parlamentul României timp de 54 de luni, respectiv un mandat complet și unul – incomplet, indemnizația pentru limita de vârstă fiindu-mi acordată în baza Ordinului nr. 691, din 25 aprilie 2016. Apreciez că Ordinul prin care a fost dispusă încetarea indemnizației respective este nelegal”, a precizat Grigore Marcu în cererea adresată judecătorilor, potrivit bzi.ro. Fostul deputat al Partidului Social Democrat a mai adăugat că legea nu poate fi aplicată retroactiv și că un astfel de ordin este considerat, în legislația europeană, drept o gravă abatere. În plus, Grigore Marcu, acum în vârstă de 73 de ani, susține că actul respectiv este discriminatoriu, deoarece este aplicat doar unor categorii sociale.

O singură luare de cuvânt în patru ani

Grigore Marcu a fost ales, în legislatura 1992-1996, deputat în circumscripția electorală nr. 38, Vaslui, din partea Partidului Democrației Sociale din România (PDSR). Potrivit site-ului Camerei Deputaților, acesta a activat în cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială, iar până la 21 septembrie 1993 a făcut parte din Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale. În legislatura 2000-2004, Grigore Marcu a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 39, Vaslui, înlocuindu-l, la acea vreme, pe Vasile Mihalachi. El fusese ales deputat din partea Partidului Social Democrat (PSD). În al doilea mandat, Marcu a activat în cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială. Potrivit aceluiași site, în perioada 2000-2004, fostul deputat care acum își cere drepturile financiare a avut o singură luare de cuvânt. Născut în Bolotești, județul Vrancea, Grigore Marcu a finalizat studiile în cadrul Facultății de Electrotehnică, de la Institutul Politehnic din Iași. Ulterior, el a intrat în FDSN, fiind deputat și președintele filialei Bârlad a PDSR. Ca activitate parlamentară, Grigore Marcu a mai fost președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Bolivia și membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Adunarea Națională a Republicii Franceze. Acțiunea deschisă de acesta la Curtea de Apel Iași a fost înregistrată în data de 3 august anul acesta, primul termen fiind programat pentru data de 13 septembrie 2021.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Marcule, esti un nimeni. Tu nu ai facut nimic nici macar in profesia ta. Esti obraznic, tupeist si lipsit de bun simt. Tu nu ai fost in stare de nimic.

  2. Adică acest individ era la conducere când se vindea tot de prin județ prin contracte extrem de păguboase cu statul român (vorbim de IRB, Abrom, Fepa, Tutun, Poșta Română), nu s-a plâns cu nimic când era de grăit, dar acum vrea pensie specială.

    Lua-te-ar demonii în iad! Ești un parazit trădător de neam și țară, care mai bine nu te nășteai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.