spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
12-apr.-2024

Partidul Social Democrat a preluat majoritatea în Consiliul Local Vaslui

- Advertisement -

RĂSTURNARE… Vremurile când proiectele de hotărâre depindeau de voturile consilierilor PNL și USR au apus în Consiliul Local Vaslui. Cooptarea viceprimarului Lucian Braniște în tabăra social-democraților a zdruncinat puțin barca majorității PNL-USR, însă în ședința de ieri a CL Vaslui ea s-a scufundat de-a dreptul după ce un alt consilier liberal a decis să se alăture grupului PSD. Este vorba despre Liliana Florea, cadru didactic la Liceul “Emil Racoviță”.

Liliana Florea nu a intrat din prima în Consiliul Local Vaslui, ea înlocuindu-l abia în luna martie 2021 pe un alt coleg de-al ei, la acea vreme, liberalul Sorin Cârlan. Florea a candidat la alegerile locale din septembrie 2020 pe listele Partidului Național Liberal, motivându-și astfel candidatura: “În calitate de profesor cu o experiență de peste 20 de ani, am înțeles care sunt nemulțumirile și, mai ales, dorințele tinerilor vasluieni, așadar, am decis să fac parte integrantă din prezentul și din viitorul acestora, să devin vocea unei generații în medierea relației acesteia cu societatea. Tinerii noștri merită mai mult, iar energia și entuziasmul lor privind schimbarea m-au convins să le susțin idealurile și să îi asigur că se poate”.

“12 e mai mare ca 11”

Imediat după alegerile locale din 2020, componența Consiliului Local Vaslui a fost stabilită astfel: 10 consilieri PSD, 8 consilieri PNL, 4 consilieri USR și un consilier ALDE. În urma unor negocieri de scurtă durată, liberalii și-au dat mâna cu usr-iștii și au format majoritatea în CL Vaslui, ceea ce le-a permis să dea și cei doi viceprimari, Lucian Braniște și Cătălin Mîndru. Majoritatea a început să se clatine imediat după ce liberalii au dat semne că nu vor merge cu Lucian Braniște în lupta electorală pentru scaunul de primar al municipiului Vaslui. Viceprimarul a fost cooptat în echipa PSD, însă în ciuda acestei mutări, PNL și USR și-au menținut majoritatea în CL deoarece consilierul ALDE Sorin Radu s-a alăturat liberalilor. Până ieri, raportul de forțe a fost de 12 la 11 în favoarea PNL-USR. El a fost răsturnat în favoarea PSD de către consilierul Liliana Florea, care în ședința de joi s-a așezat de partea cealaltă a mesei, alături de noii săi colegi social-democrați. Mutarea nu a fost o surpriză chiar atât de mare, aceasta votând cu consilierii PSD încă din ședina de luna trecută. În cei trei ani de mandat, profesoara Florea a fost, mai degrabă, o prezență discretă în Consiliul Local, cu puține, dar pertinente, luări de cuvânt.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Vasluieni,luați exemplul americanului…profesor de matematică.”Oricine,altcineva” este numele lui prezent,schimbat probabil din John,Peter,Mark ..nu contează. Si el, îndeamnă americanii să voteze pe “ oricine,altcineva”.Luati exemplu. Votați orice altceva numai pe cei pe care-i știți de golani pereni,șpăgari,lichele,traseiști…etc..Acum e momentul real să le dați un șut în dos…este imposibil să nu găsiți soluții,și nu neapărat de compromis. Aveți exemplul lui Buzatu…După 30 de ani a intrat la pușcărie…câte ALDE 1,25 milioane a luat șpagă? Iar spaguitorii?. Lumea se face ca n-ar fi la fel de vinovați.Poate sunt CEI MAI VINOVAȚI. Așa ca,daca tot spunem ca americanii ne-au pus talpa in cap,măcar sa luam ceva bun.ORICINE,ALTCINEVA. Altfel, o sa va plângeți în continuare de “ciuma roșie” care a acaparat Vasluiul din ‘89.

  2. Dupa moaca se vede ca-i bolunda. Bravo PSD. ai mai luat o bovina. La voi conteaza cantitatea, nu calitatea. Luati, luati pana o sa ajungem la partidul unic. Si apoi pornim revolutia.

  3. Cucoana, pune mâna și-ți fă orele, lasă politica!
    Sau fă politică dar lasă-te de catedra! Nu lua clase de profil uman să îți bați joc de niște copii care poate au nevoie de disciplina pe care te prefaci ca o predai.

  4. Consilierul PNL Florea Liliana sora lui Talmaciu de la Rotaria s-a vindut PSD în Postul Paștelui pentru un parastas gratis plătit de primarie. Sa-i fie rușine și sa nu uite ce a pățit trădătorul lui Iisus.

  5. O profesoară mediocră, cu zero rezultate profesionale, o consilieră și mai mediocră. În fond, s-a pliat perfect în partidul celor care vor capete plecate.
    Doamna, dincolo de politică, puneți mâna și faceți-vă orele cum trebuie ca ne-am săturat să dăm bani la meditații să pregătim copiii pentru bacul la română!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.