spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Partidul Social Democrat si-a luat mâinile de pe primarul Ibãnestiului, dar doar pe jumãtate

- Advertisement -

PE CALE AMIABILÃ… Scandalurile din ultima perioadã, care l-au avut în prim-plan pe Benone Pletea, edilul comunei Ibãnesti, i-au fãcut pe cei din conducerea Partidului Social Democrat sã ia mãsuri. Acestia au avut un dialog cu primarul, iar în urma discutiilor s-a convenit ca Pletea sã se autosuspende din partid.

Aceastã mãsurã nu îl va afecta prea mult pe edilul dansator pe mese pentru cã el va rãmâne în functie, cel putin pânã la alegerile locale din toamnã. Asta, desigur, dacã pânã atunci nu va fi organizat referendumul de demitere a acestuia. Sansele sunt însã mici pentru cã un astfel de demers în an electoral este nu doar costisitor, ci si inutil. Pânã când locuitorii comunei Ibãnesti îsi vor alege noul primar, Pletea rãmâne fãrã sprijin de la partidul din care face parte. Se pare cã actuala conducere a PSD Vaslui a considerat cã sunt suficiente scandalurile în care Pletea a fost implicat în ultima perioadã. Dat afarã de la examenul de Bacalaureat dupã ce a fost prins copiind, Pletea a intrat, zilele acestea, într-un conflinct si cu secretarul comunei, pe care încearcã prin toate mijloacele sã îl dea afarã, pe simplu motiv cã acesta refuzã sã semneze toate trãsnãile administrative initiate de edil. Numai cã secretarul, om cu scoalã fãcutã la zi, a reactionat si s-a apucat de strâns semnãturi pentru demiterea lui Pletea, demers încununat cu succes pentru cã pânã acum peste 300 de locuitori ai comunei si-au pus semnãturile pe liste. Pe lângã conflictul cu secretarul general al UAT Ibãnesti, primarul Benone Pletea mai are o problemã de rezolvat. Acesta este urmãrit penal pentru comiterea de fals în înscrisuri sub semnãturã privatã plus uz de fals, în dosarul cu nr. 7966/189/2022 la Judecãtoria Bârlad, dosar deschis în urma alegerilor locale din anul 2020, în care primarul este acuzat de fraudarea alegerilor. Pletea are deja o condamnare, din 2007, când Judecãtoria Bârlad i-a dat un an de închisoare cu suspendare, dupã ce a depus la Inspectoratul Teritorial de Muncã o diplomã care atesta cã ar fi absolvent al Academiei de Studii Economice Bucuresti, în conditiile în care avea doar zece clase.

Mandate cu dansuri pe mese

Ca si cum toate aceste probleme n-ar fi fost de ajuns, la începutul acestui an, pe retelele sociale, s-a viralizat o filmare în care Benone Pletea danseazã cu foc pe mesele cãminului cultural din localitate. Filmarea care face deliciul internautilor pe retelele sociale a fost realizatã anul trecut, chiar de ziua edilului. Pe imagini se vede cum primarul bate din picioare pe mesele cãminului cultural din comunã, acompaniat de un taraf. Se pare cã toate aceste scandaluri care l-au avut în prim-plan pe Benone Pletea au fost precum picãtura chinezeascã pentru conducerea judeteanã a PSD Vaslui, care ieri a avut o discutie cu acesta. În urma discutiilor s-a convenit ca Pletea sã se autosuspende din partid. Este o solutie care multumeste ambele tabere, pentru cã edilul va rãmâne în continuare în fruntea primãriei Ibãnesti, iar formatiunea politicã din care face parte nu va mai fi arãtatã cu degetul la o eventualã nouã boacãnã a acestuia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Dar soțiile lui, numărul 1,2,3,4, câte or mai fi, angajate peste tot unde a putut prin jurul primăriei, ce zic oare? Ele nu vor sta acolo, liniștite, la biblioteca sau pe unde ai nimerit, ca deh sunt și culturalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.