2.1 C
Vaslui
28-ian.-2022

Pãruialã la dispensar: doctorita si asistenta, bãtaie si scandal ca la usa cortului!

Primăria comunei Tătărăni

AMAZOANE… Mare tãmbãlãu la Tãtãrãni, unde doctorita din comunã s-a luat la bãtaie cu asistenta medicalã, cu care lucra de nici jumãtate de an. Asistenta sustine cã ea a fost doar o victimã, iar doctorita, secondatã de alti membri ai familiei sale, ar fi speriat-o atât de rãu pe asistentã, în momentul atacului, cã aceasta a urinat pe ea de fricã. S-a sunat la 112, s-au depus plângeri pânã si la Inspectoratul de Muncã, iar în comunã toatã lumea vorbeste de isprava de la Dispensar, unde doamnele s-au pãruit serios si si-au aruncat vorbe greu de reprodus. Politia face verificãri, inspectorii de muncã la fel, însã pânã la un rezultat concret, oamenii din satul Tãtãrãni spun cã sunt cei mai afectati. „Întrebarea este: noi ne ducem la Dispensar, dacã acolo doctorita si asistenta se bat si se înjurã mai rãu ca betivii la crâsmã?! Cum sã mai ai încredere? Fetita mea este rãcitã, am vrut în ziua aceea sã mã duc la Dispensar, dar când am auzit panarama, cã vuia satul de scandalul lor, m-am suit în masinã si m-am dus la un medic la Husi”, spune Elena, o mamã din Tãtãrãni.

Desi e crizã sanitarã si cadrele medicale sunt cele care trebuie sã dea dovadã de o seriozitate profesionalã si de o vigilentã pe mãsura vremurilor grele pe care le traversãm, iatã cã la Tãtãrãni, doctorita Valentina Maniu si asistenta Mihaela Ifteni, s-au apucat… sã se batã! Medicul zice cã asistenta ar fi scos-o din fire, din cauzã cã asistenta a fãcut încurcãturi în evidenta gravidelor din sat, ceea ce i-a adus necazuri în relatia cu Casa de Asigurãri, însã, de partea cealaltã, asistenta sustine cã doctorita Maniu s-a nãpustit asupra ei, dupã ce aceasta a pretins un salariu mai mare, care sã includã si gãrzile de la centrul de permanentã de la Oltenesti. Punctul culminant al scandalului dintre cele douã femei a fost pe 5 noiembrie, când situatia a escaladat. „Am mictionat, când s-a repezit la mine cu palma si m-a lovit cu piciorul”, a scris asistenta în plângerea formulatã cãtre ITM Vaslui, ajunsã pe internet si comentatã de o multime de pacienti. „Doamna Mihaela, asistenta, are dreptate. Înainte, aici a fost asistentã doamna Corina, care tot asa, nu a mai putut lucra, din cauza acestei doctorite bãtãuse. Stiti ce vocabular are? Dacã nu stiti, nu-i mai luati apãrarea”, a spus Daniel. Altcineva i-a replicat: „Asistenta voia probabil salariu mai mare decât doamna doctor. Nu se poate! Un doctor are ani de carte, nu ca asistenta, care a fãcut scoala prin telefon. Doamna doctor Maniu are dreptate”.

Asistenta acuzã cã… a fãcut pe ea, când doctorita s-a repezit sã o batã!

„Subsemnata Ifteni Mihaela, vã aduc la cunostintã urmãtoarele: sunt angajatã ca asistent medical generalist, la C.M.I. dr. Maniu Valentina din satul Tãtãrãni, judetul Vaslui, începând cu data de 01 iunie 2020. În data de 05 noiembrie 2020 a apãrut un conflict spontan între mine si doamna doctor Maniu Valentina, pe fondul unor raportãri neefectuate, dar care erau efectuate de cãtre mine, conflict în care am fost agresatã fizic, psihic si verbal de doamna doctor . Totodatã am fost agresatã si de fiii dumneai. Mai exact, m-a acuzat, amenintat cu bãtaia (cã îi va chema pe fiii ei, ceea ce a si fãcut ulterior).

În acel moment, tinând cont de faptul cã astfel de iesiri ale dumneaei au mai avut loc, am sunat pe sotul meu prin intermediul whatsapp, punându-l de fatã cu situatia creatã. În acel moment, doamna s-a enervat peste mãsurã si mi-a smuls telefonul din mânã si a plecat cãtre locuinta dumneaei, de unde s-a întors împreunã cu fiii dumneai , continuând sã mã jigneascã (târâturã, curvã ordinarã, etc), sã mã îmbrânceascã, lovindu-mã peste fatã cu palma si sã dea în mine cu piciorul. M-am speriat foarte tare, fapt pentru care am mictionat. Am sunat la 112 , am solicitat ajutorul organelor abilitate pentru a calma situatia, am dat o declaratie verbalã si am plecat acasã. Doamna doctor, împreunã cu fiii ei, mi-au cerut sã îmi dau demisia. Îmi este teamã sã mai merg în acel loc, adicã la serviciu, drept pentru care v-am trimis aceastã sesizare, cu rugãmintea de a cerceta cazul si a dispune mãsurile legale. Mentionez cã starea conflictualã dateazã din momentul în care am negociat salariul si ulterior fiind accentuatã de faptul cã am cerut sã fiu plãtitã corect pentru orele lucrate la centrul de permanentã Oltenesti, unde am executat gãrzi împreunã cu dumneaei”, a scris în plângere, asistenta Mihaela Ifteni. Politia face verificãri, ITM-ul la fel, însã, pânã când se va stabili, pe cale institutionalã, ce au de împãrtit cele douã doamne, sãtenii din Tãtãrãni sunt cei mai supãrati.

Gura lumii: „Doamna doctor când a dat cu ochii de noi, doctorita a zis: „dar mai lãsati-mã dracului în pace, cã vã apucã boala pe toti odatã”.

„Fereascã Dumnezeu de asa femei cu scoalã, cu functie, care uite ce fac! Am iesit la magazin si vorbea toatã lumea, cã doctorita si asistenta s-au bãtut ca chioarele. Nu stim de la ce s-au luat, dar sã fiti siguri cã doctorita noastrã, aceastã doamnã doctor este o persoanã foarte nervoasã. Are vreo 60 de ani, cam asa… Dar ce vocabular are, cã nu se poate spune ce e la gura ei, când se enerveazã pe pacienti. M-am dus cred cã acum vreo câteva sãptãmâni, pe la ora 9,00, la cabinet. Ea însã nu vine la program, cã ajunge pe la 11,00. Când a dat cu ochii de noi, cã eram douã femei cu un copil, a zis exact asa: „dar mai lãsati-mã dracului în pace, cã vã apucã boala pe toti odatã”. Eu am plecat frumos, m-am dus la Husi si am zis cã nu mai calc pe acolo. Ne drãcuie, ne face prosti, în toate felurile. Acum, nu stiu de asistenta asta pe care a bãtut-o, dar a mai fost una înainte, doamna Corina, foarte de treabã. Dacã o mai tin asa, cu scandaluri, cu vorbe urâte, nu mai stã nimeni la Dispensarul lor. Se multã lumea la medicii de familie din altã parte”, spun sãtenii. Sunt însã si persoane care o îndreptãtesc pe doctoritã. „Dacã esti asistentã, asculti de medic. Nu te faci tu mai desteaptã, cã nu e frumos. Un medic trebuie respectat, cã sunt foarte putini si mai ales cu experientã, care sã ajute oamenii”.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here