17.6 C
Vaslui
06-iul.-2022

Pas important pentru dezvoltarea Portului Galaţi. Ministrul Grindeanu: „A fost semnat contractul pentru platforma multimodală”

Vineri, 20 mai, la Galaţi, a fost semnat Contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galaţi, investiţie de peste 93 de milioane de lei. Proiectul prevede modernizarea infrastructurii rutiere şi relocarea unui segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portului.

Potrivit autorităţilor, proiectul va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port, prin reconfigurarea si îmbunătăţirea infrastructurii publice rutiere şi feroviare de acces în port.   „Ştim că acest proiect trenează de peste 7 ani de zile!

Cel mai important este să fie finalizat, până anul viitor, deoarece acest proiect- în valoare de 94,14 milioane de lei (cu TVA inclus)- este finanţat prin POIM 2014-2020”, a precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Prin contractul semnat vineri, 20 mai, va fi modernizată infrastructura rutieră din zona Platformei Multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic şi va fi relocat un segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară.

Citeste mai mult: adev.ro/rc6r40

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here