Pașcanu de la Bogdănești i-a dat jos de pe cai pe ungurii lui Zoltan (Ungaria – România 2-1) | VIDEO

Alexandru Pascanu si Szabolcs Mezei in meciul de fotbal dintre Ungaria U21 si Romania U21, contand pentru Campionatul European U21, desfasurat pe Bozsik Arena din Budapesta, sambata 27 martie 2021. © FOTO: Sorin Pana/SPORT PICTURES

MAGISTRAL… Vasluianul Alex Pașcanu, nascut și crescut în comuna vasluiană Bogdănești, a adus victoria în minutul 87, în meciul dintre naționalele de tineret ale României și Ungariei.

La Vaslui, nu mai avem fotbal de performanță, dar respirăm din nou aerul tare al competițiilor internaționale prin cei doi vasluieni de ispravă, selecționați de Mutu la naționala de tineret. Dacă în meciul cu Olanda, bârlădeanul Andrei Ciobanu a înscris un gol de generic, a venit rândul lui Alex Pașcanu de la Bogădănești să înscrie decisiv în această seară, în meciul orgoliilor cu Ungaria. Cu un arbitraj ostil, cu toate tertipurile organizatorilor care au udat excesiv, în pauza meciului, jumătatea de teren în care România urma să ducă atacurile spre poarta goalkeeper-ului Bese, naționala lui Mutu a fost deasupra, oferindu-ne nouă, românilor, un cadou de suflet. Astfel de momente ne mai dau speranță, că România poate renaște ca Pasărea Phoenix, din marasmul mediocrității în care ne-am adâncit de 30 de ani, iar astăzi am reușit să-i facem să plece capul pe vecinii noștri aroganți, care ne umilesc încontinuu, ori de câte ori au prilejul. 

În minutul 87, Alex Pașcanu a plecat din centrul ofensivei și a marcat golul victoriei

Alex Pașcanu a  stat ca un stâlp în apărarea României, amintindu-ne de marele Gică Popescu, iar când a simțit că vârfurile aruncate în avanposturile ungare nu reușesc să bage mingea în poarta lui Bese, la un corner, a venit magistral și a adus tăcerea pe cochetul stadion Bozsic din Budapesta. Cu toate investițiile făcute în sport de unguri, România a dovedit încă o dată că e nevoie și de talent pentru a triumfa în fotbalul mare. Plecat în lume de la Bogdănești, unde fotbalul se juca pe uliță, în colb, cu poarta trasată între două pietroaie, Pașcanu le-a demonstrat ungurilor că atunci când joci cu inima poți zdrobi aroganța unei națiuni care demult se crede stăpână peste țara noastră. Astăzi România a strălucit în Budapesta și o poate face și peste trei zile în meciul cu Germania, care se va juca tot în Ungaria.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ