spot_img
18.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Pasiuni electorale de la o groapă de lut din Solești, între auristul Bodescu, omul lui Buzatu, și Mona Bujor, primarul PSD

- Advertisement -

SCANDAL…La Solești, campania electorală a trecut la alt nivel, al prostiei și al răutății. Omul lui Buzatu, Cristinel Bodescu, un apropiat și al Anuței (șefă de cabinet și amanta fostului președinte al CJ Vaslui prins cu portbagajul de bani, șpagă) a luat-o razna. Plasat strategic în AUR, după ce a fost împins de Anuța în 2020, pe listele de consilieri PSD al comunei Solești, urlă cât îl țin rărunchii că actualul primar al comunei, Mona Bujor, trebuie schimbată la alegeri, că până acum nu a făcut nimic bun în comună. Până aici lucrurile sunt în regulă. Așa trebuie să facă Opoziția într-o campanie electorală. Numai că distinsul candidat a trecut le nivelul următor. Cheamă Poliția și reclamă la 112 Primăria Solești că face lucrări de modernizare a drumurilor sătești și că nu are voie în campanie electorală. Pentru a fi mai dramatic, spune că viceprimarul Ababei, omul primăriței, bineînțeles, a furat argilă de la o lutărie a comunei și l-a pus în spatele unui perete de beton, de sprijin, de la un drum sătesc proaspăt asfaltat. Numai că, ce să vezi ?! Polițiștii chiar au venit imediat la această sesizare trăsnită, au sechestrat mașinile constructorului și au blocat lucrările în comună. Când primărița Mona Bujor a adus polițiștilor contractul de execuție pentru drum, avizele necesare pentru construcția acestuia, plus adresa făcută la Agenția de Resurse Minerale a României, unde a cerut ca în regim de urgență să folosească contra cost, câțiva metri cubi de lut galben din groapa de împrumut, polițiștii au sfeclit-o. Imediat au dat drumul la mașini și s-au limitat la înregistrarea plângerii făcute de Bodescu și la anunțul că vor deschide un dosar de cercetare penală, pentru a se vedea dacă într-adevăr se verifică cele spuse de aurist. Pentru știința lui Bodescu, trebuie spus că în caz de urgență se poate lua din gropile de împrumut acel lut galben, fără ca lutăria respectivă să aibă aviz de la Mediu, contra cost. Statul încasează prin Agenția de Resurse Minerale, 0,5 lei/tonă de pământ.

Bodescu și-a început bine campania electorală. În stilul lui Șoșoacă, și-a motivat electoratul prin tot soiul de postări, arătând că oaia neagră a comunei este Mona Bujor. Aceasta este un om politic cu multe mandate la activ, care nu știm cum face, dar la fiecare rând de alegeri locale are scandal cât casa. Acum 12 ani, consiliera sa personală, pe care a adus-o în Primărie, considerând-o simbolul fiicei satului întoarsă acasă pentru a pune umărul la dezvoltarea comunei, a candidat pe la Partidul lui Diaconescu și a fost foc și pară pe omul Mona Bujor. Se poate spune că primăria a avut mână bună când și-a ales consilierul personal. Apoi a venit rândul viceprimarului Moldoveanu, care, după ce a primit o consultanță politică mai sexi, a luat-o și el razna, transformând campania electorală în acel an într-un circ total. Și acesta venea tot din PSD. Așa face acum și Bodescu, după ce a încercat un puci în interiorul PSD pentru a o îndepărta pe Mona din partid și nu a putut. Amanta județului nu a avut forța necesară să-l convingă pe Buzatu, dar a lăsat de înțețes că până la campanie rezolvă problema. Numai că nu a mai apucat, că l-a înhățat DNA. Așa că, Bodescu a ajuns la AUR, recomandat de prietenul lui Mitică, Vasile Popa, fostul șef al Curții de Conturi, și omul s-a apucat de treabă. Și iată cum Mona Bujor are parte de o a treia campanie zgomotoasă cu Ho! și Chiu!, ca la Tanacu, pe mâna ei.

Bodescu, supărat că se fac lucrări pentru asfaltarea drumurilor în campania electorală

Se spune că Răutatea e sora cea mai apropiată cu Prostia. Asta se potrivește tare la Bodescu Cristinel, consilier local la Solești și candidat AUR la Primărie. Văzând că în Solești se muncește, a trecut la atac. Nemulțumit că mașinile de la firma Nomis au venit în comună pentru a termina o lucrare începută mai demult, prin Progranul Național de Dezvoltare Locală, prin care niște drumuri sătești din Satu Nou și Solești se asfaltează, a luat foc. A țipat cât l-a ținut bateria la telefon că se încalcă legea. Știind cum a fost blocată Centura Bârladului de o anchetă a Parchetului European, prin care s-a cercetat cum s-au luat milioane de metri cub din gropile de împrumut, lui Bodescu i-a venit ideea genială să sune la 112, să anunțe Poliția că Mona Bujor fură lut dintr-o groapă de împrumut neautorizată. Agenții lui Pelin de la IPJ Vaslui au venit ca vântul (numai când îi chemi la un caz de violență domenstică nu vin sau la bătai pe la cluburi) și au descins la lutărie, să prindă hoții. Meticuloși, au sechestrat mașinile, au dus șefii de post la Poliție. O treabă ca la carte, am putea spune, numai că, la o primă analiză, pare mai degrabă a fi un pic de abuz. În acest timp, Bodescu înroșea live-ul, arătând lumii cum se pot bloca lucrările într-o comună când îl ai consilier pe Cristinel, pe post de Pristanda. La această tărășenie, Primăria Solești a reacționat printr-un comunicat de presă: “O întrebare foarte pertinentă pentru candidatul Bodescu Cristinel: De ce trebuie să apeleze la numărul de urgență 112, dacă se lucrează în comuna Solești? Astăzi a avut loc o întâmplare foarte ciudată. Un candidat s-a decis să blocheze lucrările în comuna Solești prin apel de urgență 112, deoarece mașinile firmei ce execută lucrările în satul Solești, transportă pământ într-o ravenă pentru a consolida drumul. Bineînțeles, mașini de poliție, documente, declarații și totul pentru ce? Pentru teatru ieftin, cum sunt obișnuiți cei de la un partid ce se autointitulează salvatori ai națiunii? Oare în țara asta nu ne-am săturat de circ în care joacă niște personaje de toată jena? În loc să privim cu ochi buni ceea ce se construiește, voi puneți piedici. Un lucru normal ce vă caracterizează prin ura pe care o aveți față de ceilalți candidați. Lucrările vor continua: Știoborăni-covor asfaltic și Șolesti-consolidare drum interior”, se scrie în comunicatul de pe situl Primăriei.

Poliția a făcut abuz sechestrând mașinile sau așa e procedura?

Pentru a lămuri conflictul, reporterii de la Vremea Nouă au sunat la Garda de Mediu. Aceștia au ascultat povestea și au spus că, chiar dacă acea groapă de împrumut nu este autorizată, în caz de urgență se pot lua câteva mașini de material nisipos, cu știința celor de la Agenția de Resurse Minarele, unde trebuie achitată valoarea pământului escavat. În cazul de față, pământul era de la suprafață, de unde se prăvălise un mal. Poliția s-a limitat doar la un comunicat sec, fără a anunța dacă polițiștii au făcut un abuz când au sechestrat mașinile: “La data de 22 mai 2024, ora 11.37, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat de 43 de ani, din comuna Solești, județul Vaslui, cu privire la faptul că mai multe persoane ar căra în mod neautorizat argilă dintr-o carieră din localitatea Valea Siliștei, comuna Solești. Deplasați în temeiul sesizării, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au identificat o autoutilitară, înmatriculată în județul Vaslui, încărcată cu argilă. În cauză sunt efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul sesizat și dispunerea măsurilor legale, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de executare de activități miniere fără permis sau licență”. Când citești acest comunicat, te cutremuri. Dosar penal pentru activități miniere ilegale la Solești? Oare așa s-au dus polițiștii la toate carierele de lut din județ, când primăria a luat o mașină de argilă din acel loc? Sau aici a fost un exces de zel al omului lui Buzatu, mai degrabă al Anuței, care, iată, a înviat după ce șeful și ibovnicul ei s-a întors acasă. Tare ne-am mai fi bucurat ca vajnicii polițiști să fie așa de rapizi și când se fură animale de pe islaz.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Domnilor ziariști, redevență care trebuie plătită la ANRM este de 0.50 EURO/TONA nu de 0.50 lei.

  2. Sa înțeleg ca toată lumea este proasta, toate organele statului fac toate ilegalitățile din lume si doar Mona Bujor si Vremea Noua sunt singurii deștepți din lumea asta?!?!?
    Mai ce încercare ieftină de manipulare marca Mona Bujor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.