spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
26-apr.-2024

Pastilele de slãbit, boalã curatã!

- Advertisement -

SFATURI PENTRU SÃNÃTATE Medicii vasluieni considerã pastilele si ceaiurile pentru slãbit un adevãrat pericol pentru sãnãtatea celor care vor sã scape de kilogramele în plus.

Din dorinta de a slãbi cât mai repede, femeile – mai mult decât bãrbatii – apeleazã la tot felul de metode, fãrã sã ia în calcul faptul cã acestea le pot afecta grav sãnãtatea. Pilule continând tot felul de substante, laxative si diuretice – totul pentru a ajunge cât se poate de repede la o siluetã, dacã nu de indiviat, cel putin acceptabilã. Existã trei metode de slãbit care, în timp, afecteazã grav sãnãtatea. Una dintre acestea o reprezintã diureticele, care mãresc cantitatea de urinã produsã de organism. Ceea ce nu stiu multe femei care apeleazã la aceastã metodã, este cã, de fapt, diureticele nu topesc grãsimea ci „usucã”, pur si simplu, organismul, din care eliminã toatã apa, deshidratându-l în asa mãsurã, încât, uneori, poate pune în pericol viata amatoarei de slãbit! Dupã ce pierde o cantitate excesivã de apã, organismul începe sã riposteze si sã retinã, din nou. Prin urmare, cosmarul slãbitului reîncepe.

Laxativele pot fi fatale

O altã metodã de slãbit sunt laxativele (produsele de detoxifiere a colonului care sunt benefice, dar pe perioade foarte scurte de timp). La fel ca si în cazul diureticelor, laxativele ajutã la eliminarea apei din organism, si, odatã cu ea, a mineralelor esentiale pentru buna lui functionare. Persoanele care obisnuiesc sã le ia, la un moment dat nu mai au miscãri intestinale regulate fãrã aceste medicamente – prin urmare, functionarea intestinelor este în permanentã dereglatã, lucru poate duce chiar si la deces. La aceasta se mai adaugã si alte efecte secundare, cum ar fi diareea hemoragicã, deshidratarea, dezechilibrul eletrolitic, stãrile de greatã, voma, crampe, dureri de cap, ameteli.

Pastilele, o metodã bunã de…evitat!

Pe piatã au apãrut în ultimii ani tot felul de pastile pentru slãbit, cu o compozitie variatã. Principalul efect este cã suprimã pofta de mâncare si cei care le folosesc sunt foarte încântati cã au început sã mãnânce mai putin si chiar scapã de câteva kilograme. O curã de slãbire profundã, însã, are efecte dezastruoase: ritm cardiac anormal si palpitatii, ameteli, dureri de cap, cãderea pãrului si exfolierea unghiilor, hipertensiune, insomnie, nervozitate, ameteli, senzatie de greatã, vomã etc. O supradozã sau o utilizare îndelungatã a pastilelor de slãbit poate conduce la deces.

Multã miscare si mese echilibrate

„Sunt împotriva metodelor de slãbit bazate pe orice altceva în afarã de miscare si mese echilibrate. Pastilele, diureticele si laxativele deregleazã metabolismul. Sportul este cea mai sãnãtoasã solutie: arzi caloriile, îti tonifici musculatura, oxigenezi creierul. Nici nu mai este necesarã nu stiu ce dietã. Bineînteles, asta nu înseamnã cã pe la miezul noptii poti mânca binemersi o ceafã de porc si cartofi prãjiti! Legume, fructe, lactate, carne si ouã, toate pot fi consumate, dar în cantitãti moderate si, de regulã, pânã la ora 7 seara. Este indicat, de asemenea, sã se respecte si un program al meselor. Aceasta este cura de slãbire pe care o recomand”, a declarat medicul primar Bâzdârã Mimi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.