0.2 C
Vaslui
05-dec.-2022

Patimile unui preot vasluian în Postul Crăciunului: a fost obligat de instanță să nu se mai apropie de copil și fosta soție

- Advertisement -
INCREDIBIL… Preotul Petru Damian, scos afară din locuință de fosta soție în baza unui ordin de protecție emis de Judecătoria Vaslui.

ISPITE… Nici bine nu a început Postul Crăciunului și iată că apar primele ispite pentru preoții vasluieni. Miercuri la Judecătoria Vaslui, la bară a fost chemat preotul Petru Damian, slujitor la biserica din curtea Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui pentru că fosta sa soție a cerut un ordin de protecție împotriva sa, acuzându-l de violență domestică. Preotul nu este la prima abatere. În luna aprilie, soția sa a mai avut tentativa de a obține un astfel de ordin de protecție, după ce preotul o lovise cu furie, însă aceasta l-a iertat. Termenul de judecată fusese stabilit chiar în Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor, dar soția sa i-a acordat clemență cu condiția să accepte divorțul pe cale amiabilă. Lucrul acesta s-a întâmplat și cei doi soți au divorțat la cabinetul unui notar cunoscut din Vaslui. Însă certurile între cei doi soți divorțați au continuat, mai ales că cei doi locuiau sub același acoperiș. Acum, în postul Crăciunului, fosta soție a cerut din nou instanței ordin de protecție și de data asta nu a mai dat înapoi. Judecătorii au dispus că preotul Damian nu mai are voie să se apropie de aceasta și de copil la mai puțin de 50 de metri și trebuie să părăsească căminul conjugal. Ordinul are o valabilitate de 60 de zile. Cum o veste rea nu vine niciodată singură, preotul de la Protecția Copilului a uitat să-și anunțe superiorii că tocmai a divorțat și riscă astfel să fie oprit de la slujbe.

Cauzele cu preoți acuzați de violență domestică se înmulțesc. Numai acum câteva zile în media românească a fost a prezentat cazul părintelui Calistrat care a bătut o enoriașă în curtea bisericii. Și acum, chiar la începutul postului, Judecătoria Vaslui a fost nevoită să acorde un ordin de protecție împotriva unui preot, care a și fost obligat să-și părăsească domiciliul din cauza relelor tratamente aplicate fostei soții și copilului. Pentru preot, acest lucru nu este de bun augur, fiindcă a ieșit la iveală că acesta este și divorțat de soție, lucru care trebuia anunțat la Episcopia Hușilor. Acum preotul, după ce a fost alungat din casă, riscă să fie oprit și de la slujbă. În plus, instanța îi atrage atenția preotului de la biserica din curtea Protecției Copilului că nerespectarea ordinului de protecție constituie infracțiune și poate ajunge chiar și în arest preventiv. Se pare că s-a ajuns la acest lucru din cauza firii violente a preotului. De data aceasta, motivele ar fi legate în principal de amenințări și presiune psihică, dar nu este prima oară când Petru Damian ajune în fața judecătorilor. În luna aprilie, chiar în Vinerea Mare, fosta sa soție a cerut emiterea unui ordin de protecție după ce ar fi fost lovită de către soț. Numai că femeia a ținut cont de importanța zilei și a sărbătorii care urma și a decis să-și ierte soțul. Se pare că, în loc să se liniștească, preotul a continuat să-și terirozeze soția astfel că, într-un final, s-a ajuns la divorț.

Episcopia Hușilor, luată prin surprindere de divorțul preotului Damian

Conform regulamentelor bisericești, preotul Petru Damian ar fi trebuit să-și anunțe superiorii după pronunțarea divorțului, dar nu a făcut acest lucru. Se pare că a recurs la acest gest fiind motivat de faptul că ar fi vrut să evite canoanele bisericești care spun că „Părintele trebuie să fie bărbatul unei singure femei” și să fie oprit de la slujire. Pentru a afla dacă preotul Damian mai slujește sau nu la biserica din curtea Protecției Copilului, am întrebat reprezentanții Episcopiei Hușilor. Numai că solicitarea noastră i-a luat prin suprindere, mai ales că nu știau că mariajul preotului Petru Damian a fost desfăcut. „În mod normal, preotul este obligat să anunțe, cât mai repede, acest lucru. Noi avem nevoie de o informare scrisă pentru a lua măsurile ce se impun în astfel de situații dar, deocamdată, nu am primit nimic în acest sens. Vom aștepta să vedem ce se întâmplă în viitorul apropiat și dacă preotul în cauză va face ceea ce se cuvine”, spune preotul Cosmin Gubernat, consilier cultural al Episcopiei Hușilor și purtătorul de cuvânt al Preasfințitului Ignatie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

 1. Ce privire de om rău, dușmănos are!
  Cum pot naivii/ naivele să creadă în impostorii ăștia? Modele de joasă morală în familie, dar ”sfinți” în societate!

  • Sa fie oare mai bine de 2 ani de când , parintele prestează , ca amant la o doamna importantă de la Protectia Copilului?
   Popa Necredinciosu, are deja 2 divorțuri la activ
   Prea Sfinția Sa , sigur nu cunoaște aceste amănunte

 2. Pământul este luminat de soare, lună, stele, conform legilor fizicii, direct sau indirect; dar, dar de ce trebuie să fie umbrit de asemenea indivizi?! Credință sau religie?, …..,opțiunea aparține fiecăruia dintre noi. Organizarea unui referendum pentru finanțarea bisericilor si mănăstirilor s-ar impune în societatea noastră. Nu sunt de acord ca banii reținuți prin impozit să fie transferați către asemenea indivizi.

 3. Sper sa mai iasa la lumina cat de prosti sunt popii.Popii actuali sunt o adunătură de detalii, lacomi, bețivi și nu în ultimul rând CURVARI ( se reguleaza între ei).Imi este scârbă de zoiosii ăștia….prostesc babele…sa cumpere lumanari si sa pupe moaște….Numai în județul Vaslui stiu zoiosi lacomi si bețivi.Merita sa doarmă afară ca ,, Lica” de la piata centrala…Popii sunt niste fetițe….scarbe ordinare.Hai ma da-te n groaza lu ma-ta cu mântuirea sufletului….Daca o fi existând Hristos ne iubeste pe absolut toti….dar popa vrea bani pt ” a media” cu Hristos….Bai gunoaielor Hristos nu se uita la bani….Hristos te stie dinainte sa vii pe pământ cine esti…dar voi ati ajuns niste escroci rai, violenți si bețivi.

  • Și ce dacă lucrează la primarii? Multe dintre preotese muncesc în domeniul social, unde își fac treaba foarte bine! Dacă ești soție de preot nu ai voie în primărie sau în prefectura, sau care e faza?

   • Faza este că ești preot ori rudă cu un preot care și-a angajat muierea pe banii publici. Muncește cu mărinimie? Unde? Domeniul social? Hai mars, poate fura, bârfește, lenevește, ia de la gura necăjitului. Ai si plătit pentru asta?

    • Habar nu ai ce înseamnă domeniul ” asistență socială”. Dacă ai ști ce volum de munca este,mai ales în primarii, nu ai mai scrie tâmpenii!

     • Dă-mi numele la o preoteasă asistenta sociala care are volumul infinit de munca, doresc să cunosc o preoteasă obosita de a avea grija celor necăjiți! Hai marș!

     • Nu trebuie să ți dau nume, eu nu am vorbit despre o persoana sau alta. Tu nu știi ce înseamnă munca unui asistent social, dosare, termene, anchete sociale.

 4. Cum? Chiar nu știau capetele de la episcopie? Nu mai mințiți ma! Dar asta nu-i frate cu ala de-a făcut pușcărie pentru șantaj? După moaca se vede ce specimene este! Marș cu tot cu ingratie-buricul negru Si cu tot neamul adus la Husi, inclusiv rachetii! Marș! Huooooooooo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.