spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

Patrik, diagnosticat cu o malformatie unicã în Romania, are nevoie de ajutor! (FOTO)

- Advertisement -

APEL… Patrick are 4 ani, dar se comportã ca un bebelus. Este singurul copil din România care suferã de o malformatie geneticã ce îl împiedicã sã meargã ori sã vorbeascã. Mutatia genei CACNA1A, denumitã si hipotonie severã, nu îi permite micutului Patrick sã se joace cu surioara lui ori sã meargã singur la grãdinitã, având în permanentã nevoie de asistenta mamei sale. Ajutorul poate sã-i vinã doar de la oamenii cu suflet mare!

Din fericire, nu este totul pierdut. Medicii spun cã Patrick are toate sansele sã se recupereze si sã ajungã sã meargã singur. Este nevoie de numeroase sedinte de terapie sãptãmânal, de la logopedie, kinetoterapie la osteopatie si hipoterapie. Sesiunile de tratament costã 2.000€ pe lunã, mult peste ce îsi poate permite familia Jerlãianu.

„Am început sã ne punem primele semne de întrebare când avea 3 luni. Stãtea, în cea mai mare perioadã de timp, cu ochisorii în tavan. Nu putea urmãri cu privirea obiectele din jurul lui. Am mers la oftalmolog, apoi la neurologie, unde am aflat cã suferã de un sindrom legat de dezvoltarea neurologicã a globilor oculari. Pentru cã nici la 6 luni micutul nostru nu reusea sã îsi tinã capul si nici sã stea în sezut, investigatiile au continuat. Ulterior, am primit cumplitã veste: Patrick a fost diagnosticat cu o malformatie unicã în România – o mutatie a genei CACNA1A, care îl împiedicã sã se dezvolte normal, conform vârstei.” ne-a povestit Andreea, mama lui Patrik, vizibil afectatã de situatia în care se aflã fiul sãu.

Patrick nu poate vorbi si nici nu merge, doar se târãste!

Din cauza sindromului genetic foarte rar, copilasul de 4 ani rosteste doar câteva cuvinte si merge doar de-a busilea.  „La 6 luni, când un copilas normal începe diversificarea, Patrick al nostru nici nu putea sã stea în fundulet. Nu poate merge nici acum, la patru ani si jumãtate, mai mult se târãste. Cu fiecare sedintã de terapie ni se rupe sufletul în mii de bucãti când îl vedeam cât suferã, dar doar asta îl mai poate salva. Sãptãmâna trecutã a fost prima datã când a reusit sã urce singur câteva trepte pe tobogan,” povesteste mama lui Patrick, Andreea Jerlãianu. Datã fiind situatia lui Patrick, mama e nevoitã sã stea în permanentã cu micutul, iar tatãl este singurul întretinãtor al familiei cu 4 suflete. Depãsiti de situatia financiarã, dar cu determinarea de a nu renunta la sansa unei vieti normale pentru copilul lor, pãrintii lui Patrick au apelat la Asociatia „Salveazã o inimã” care a demarat o campanie de strângere de fonduri. În lipsa acestor  terapii, Patrick nu ar putea depãsi niciodatã stadiul de nou-nãscut.

<<Micutul are un drum lung si dificil în fatã, dar ajutorul nostru îi poate sustine pasii spre independentã. Orice donatie fãcutã în conturile Asociatiei „Salveazã o inimã” e un plus de sãnãtate pentru acest bãietel unic în România. Si acesti copii au nevoie sã fie ajutati, si ei meritã o viatã bunã. Haideti sã fim sprijinul de care are nevoie Patrick pentru a parcurge calea spre recuperare!>>, transmite si Vlad Plãcintã, presedintele Asociatiei „Salveazã o inimã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.