Patronul „Test Prima” a cumpărat, în 2007, o betonieră furată în 2008, din Italia

Autoutilitara ridicată de poliţie, la sfârşitul săptămânii trecute, de pe raza comunei Bilca, pe motiv că ar fi fost furată din Italia, în 2008, aparţine firmei „Test Prima”, iar patronul societăţii, Viorel Juravle (52 de ani), susţine că a cumpărat betoniera în cauză, cu acte în regulă, în 2007.

În aceste condiţii, e greu de explicat cum o autoutilitară cumpărată în 2007 şi înmatriculată la Suceava este furată un an mai târziu, de la aproape 2000 de kilometri distanţă.

„Am acte pe ea (n.r.-betonieră), am factură, am tot. Am cumpărat-o de la un afacerist din Fălticeni. Maşina a fost la RAR (n.r.-Registrul Auto Român), a fost verificată… Cineva cred că vrea să facă băşcălie de mine. Mi-au verificat maşinile de patru-cinci ori în ultimii doi ani…”, ne-a declarat, ieri, Viorel Juravle, susţinând că datele de identificare ale individului de la care a achiziţionat betoniera le va da poliţiei.

„Oameni fără căpătâi, vând maşini şi apoi le declară furate…”, completa patronul firmei de construcţii „Test Prima”.

Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a anunţat acum două zile că, vinerea trecută (24 septembrie), poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat la o societate comercială din Suceava –punct de lucru Bilca, o autoutilitară care figura în baza de date ca fiind furată din Italia, încă din 12 iunie 2008.

Ciudat e şi faptul că, potrivit ofiţerului Alin Botezatu din cadrul Biroului de Presă al IPJ Suceava, furtul maşinii a fost anunţat în baza de date a Interpol de autorităţile italiene abia în cursul anului 2009.

„În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt şi s-a procedat, cu avizul procurorului, la ridicarea autoutilitarei, aceasta fiind depusă şi sigilată la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi”, se arăta în comunicatul remis de IPJ Suceava.

monitorulsv.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ